Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 13-03

TILBURG, 13 maart 2008

Verwarde Tilburger aangehouden met drugs

TILBURG: De politie heeft woensdagmorgen rond 08.15 uur een 20-jarige Tilburger aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat een man op een parkeerplaats aan der Utrechtsestraat op de grond lag en luid schreeuwde. Ter plaatse bleek de Tilburger diverse drugs in zijn bezit te heben, waardodner GHB en speed. De man kwam er g verward over en kon zich oojk niet identificeren. Hij is meegnomen naar het bureau en verhoord. Daarna is hij met twee processen-verbaal heengezonden.

Automobilist begaat diverse verkeersovertredingen

TILBURG: Een 20-jarige inwoner van Tilburg is woensdagmidag rond 15.45 uur in de kraag gepakt wegens enkele verkeersovertredingen. Tijdens een surveillance zagen agenten dat de man op de Paleisring een auto bestuurde, terwijl uit een controle bleek dat hij geen geldig rijbewijs had. Bovendien bleek de auto waarin hij reed niet verzekerd en niet APK-gekeurd. Na verhoor is de Tilburger met diverse bekeuringen heengezonden.

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld

TILBURG: In een flatwoning in Tilburg-Noord is woensdagavond rond 18.00 uur een 38-jarige Tilburger aangehouden. Een onwonende belde de politie, nadat zij een fikse ruzie hoorde tussen de man en zijn moeder. Het slachtoffer, dat erg bang was, verklaarde dat ze door haar zoon ruw in de nek was beetgepakt en bedreigd. De verdachte is op het bureau ingesloten.

TILBURG: Ook rond 18.00 uur werd op een ander adres in Tilburg-Noord een 19-jarige Tilburger aangehouden in zijn ouderlijke woning. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn vader en zijn broer. Ook zou hij zijn moeder met een mes hebben willen steken. De man is ingesloten op het bureau.

Twee Tilburgers aangehouden na drugsdeal Korvelplein

TILBURG: De politie heeft woensdagavond kort na 19.30 uur twee Tilburgers (39 en 48 jaar) aangehouden op het Korvelplein. De jongste verdacht gedroeg zich erg zenuwachtig en agenten die in burger surveilleerden in het kader het terugdringen van straatroven, hadden de indruk dat de man op een drugsdealer stond te wachten. Even later kwam de 48-jarige verdachte in zijn auto lang en vond er in de auto een overdacht plaats. Daarop werden beide mannen aangehouden. De jongste verdachte, die wordt verdacht van het kopen van drugs, is na verhoor heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere man is in verzekering gesteld; hij wordt verdacht van het dealen van drugs. Bij hem werden enkele bolletjes cocaine aangetroffen.

Tilburger zoekt onderdak in stal boerderij Udenhout

UDENHOUT: Een 23-jarige man uit Tilburg is woensdagavond rond 21.30 uur aangehouden op het erf van een boerderij aan de Loonse Molenstraat. De eigenaar van de woning betrapte kort daarvoor de verdachte in een stal met diverse kledingstukken in zijn handen. Daarop belde de man de politie. De verdachte heeft verklaard dat hij onderdak zocht. Agenten hebben de Tilburger op het bureau ingesloten.

Taxichauffeur beroofd van portemonnee

TILBURG: De politie heeft donderdagmorgen een aangifte opgenomen van een Tilburgse taxichauffeur. De 24-jarige man bracht rond 03.30 uur een klant van de Heuvelring naar de Anna Paulownahof. Op die locatie bedreigde klant de chauffeur met een steekwapen en ging er lopend met zijn portemonee vandaan. De chauffeur achtervolgde de verdachte nog wel even, maar raakte hem kwijt. De politie stelt een onderzoek in.

Man overvalt tankstation Heikantlaan

TILBURG: Rond 07.00 uur donderdagmorgen vond een gewapende overval plaats op een tankstation aan de Heikantlaan. Een donkergeklede man kwam de shop binnen en eiste van de baliemedewerker geld, onder bedreiging van een mes. Met een geldbedrag vluchtte de dader weer weg. Na de melding hebben diverse politie-eenheden nog gezocht naar de man, maar zonder succes. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Scooterrijder overleden na verkeersongeval Bredaseweg

TILBURG: Een 19-jarige man uit Rijen is donderdagmorgen kort na 08.30 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bredaseweg. Hij overleed donderdagmiddag aan zijn verwondingen in het Elisabethziekenhuis.

De man reed op zijn scooter over het brom- en fietspad in de richting van Tilburg. Hij botste met zijn scooter op een auto, bestuurd door een 38-jarige Tilburgse, die afsloeg naar de Bleukweg. Een traumhelikopter kwam ter plaaste voor medische assistentie. De man werd met ernstig hersenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Nagenoeg tegelijkertijd knalde ook een andere scooterrijder, een 17-jarige jongen uit Goirle die in de richting van Hulten reed, op de auto. Dit slachtoffer is met een beenbreuk overgebracht naar het TweeStedenziekenhuis in Tilburg.

Verkeersongevallenanalisten van de politie Midden en West Brabant stellen een onderzoek in naar de exacte toedracht van het ongeval. De automobiliste is inmiddels gehoord en heeft een verklaring afgelegd.

Bureau Brabant besteedt aandacht aan beroving Tilburg

TILBURG: Het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant besteedt volgende week maandagavond aandacht aan een beroving op vrijdagavond 12 oktober 2007. Rond 19.45 uur werd nabij het Buurmalsenplein in Tilburg een jongen beroofd. De dader sprak hem op straat aan en onder bedreiging van een mes moest hij zijn gsm en geld afgeven waarna de dader wegliep. Van deze dader zijn bewakingsbeelden aanwezig.

Agenten team Leijdal verven Goirle en Riel blauw

GOIRLE: Zo'n dertig agenten van het team Leijdal hebben dinsdagmiddag- en avond in Goirle en Riel voor de zevende maal de actie Goirle Blauw gehouden. Tijdens de actie zijn divere controles gehouden in het kader van verkeersveiligheid en leefbaarheid. De controles werden gehouden op de Tilburgseweg, Thomas van Diessenstraat, De Hovel, Parallelweg en Dorpsstraat (Riel). In het kader van de CAO-acties werd er
hoofdzakelijk gewaarschuwd, maar bij een bromfietscontrole werden in totaal zeven processen-verbaal opgemaakt.

Op de Parallelweg werden zo'n 25 automobilisten gewaarschuwd voor het niet dragen van de autogordels en het niet bij zich hebben van de autopapieren. Tijdens een snelheidscontrole in de Dorpsstraat (30 km-zone) werd geconstateerd dat 96 procent harder reed dan de maximaal toegestane snelheid. Automobilisten die harder reden dan 50 km/uur werden staande gehouden en gewaarschuwd. Een man die nog 58 dagen gevangenisstraf tegoed had, werd aangehouden. In de avond werd op de Tilburgseweg gecontroleerd en daarbij werden ook diverse
verkeersovertredingen geconstateerd.

Auteur: Andre van den Hul