Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 13-03

BREDA, 13 maart 2008

Twee mannen aangehouden in bezit van drugs

ETTEN-LEUR: De politie hield op donderdagochtend om 03.30 uur een 18-jarige man uit Etten-Leur en een 26-jarige man uit Sprundel. De politie zag op donderdagnacht een auto rijden op industrieterrein Vosdonk. Op de Heistraat werd de auto staande gehouden. De politiemedewerkers zagen dat de twee inzittenden versuft waren en dat er een joint in het voertuig lag. Hierop is de auto doorzocht en zijn de inzittenden gefouilleerd. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Er werd een gebruikershoeveelheid GHB en speed aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en de twee zijn aangehouden. Omdat de bestuurder uit Etten-Leur vermoedelijk onder invloed van drugs verkeerde is zijn rijbewijs ingevorderd en is bloed afgenomen van de verdachte. Ook zal hij, in relatie hiermee, worden getest op rijvaardigheid door het CBR.

Man aangehouden voor joyriding na veroorzaken ongeval

BREDA: De politie hield woensdagavond een 18-jarige man uit Breda aan voor het verlaten van de plaats van een ongeval. Een automobilist reed over de Henri Partoesstraat richting de Bernard de Wildestraat. Hij had zijn auto niet voortdurend onder controle en kwam in aanrijding met een auto die langs de weg geparkeerd stond. Hierna stapte de man uit en liep weg.

Bij arriveren van de politie meldde een 19-jarige man uit Breda zich. Hij is eigenaar van de auto en verklaarde dat de bestuurder een bekende van hem is en de auto zonder toestemming had meegenomen. Doot het ongeval was er schade ontstaan aan de voorzijde van de auto. De man deed aangifte van joyriding.
Ook van de andere eigenaar van de andere auto zal aangifte worden opgenomen. Het voertuig raakte aan en voor- en zijkant beschadigd.

De 18-jarige man die de auto zou hebben meegenomen en het ongeluk zou hebben veroorzaakt is aangehouden als verdachte. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden voor meerder winkeldiefstallen

ETTEN-LEUR: Een 28-jarige vrouw uit Etten-Leur werd woensdagmiddag betrapt op winkeldiefstal. De vrouw werd in een winkel gezien, terwijl ze een artikel in een wandelwagen wegstopte. Bij het verlaten van de winkel is ze aangesproken door de beveiliging en de politie werd gewaarschuwd. De verdachte bleek bij meerdere winkels winkelwaar het hebben weggenomen. Van de verschillende winkels is aangifte opgenomen. De artikelen worden geretourneerd. De vrouw is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden door chauffeur voor auto-inbraak

BREDA: Een vrachtwagenchauffeur schrok woensdagavond wakker toen een inbreker de ruit van zijn vrachtwagen vernielde in een poging apparatuur uit de cabine te ontvreemden. Het voertuig stond geparkeerd aan de Mijkenbroek. De 26-jarige Litouwse chauffeur ging achter de man aan en hield hem aan. Geholpen door voorbijgangers kon de politie worden gealarmeerd. De 23-jarige man uit Breda werd overgenomen, verhoord en in verzekering gesteld. De verdachte had bij zijn aanhouding inbrekersgereedschap in zijn bezit. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auto weg bij woninginbraak

BREDA: In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Groene Hil. De daders braken een buitendeur open door middel van de Bulgaarse methode en namen binnen autosleutels weg. Hiermee werd de bijbehorende Peugeot 206 weggenomen met kenteken 42-FX-PR. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie stelt een sporenonderzoek in en heeft het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Gewonden na frontale botsing

CHAAM: Op donderdagochtend gebeurde even voor 07.00 uur een ongeval op de Bredaseweg. Een 29-jarige man uit Chaam reed in zijn personenauto in de richting Ulvernhout en belandde met zijn auto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft. Hij botste hierdoor op een tegemoetkomende auto bestuurd door een 53-jarige man uit Duitsland. De Duitser sloeg hierdoor over de kop en kwam in de berm tot stilstand. De man uit Chaam liep een beenbreuk op en de andere man had lichte verwondingen. Technisch onderzoekers stelden ter plaatse een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Het verkeer vanag de A58 werd omgeleid. Veel automobilisten negeerden de afzetting op de kruising met de Dassemussestraat en reden over het fietspad of door de berm. Dit belemmerde de politiemensen bij het uitvoeren van hun werk. Verschillende automobilisten zijn aangesproken op hun gedrag.

Auteur: Inge Rijgersberg