Gemeente Tilburg

Datum
13 maart 2008
Rioleringswerkzaamheden

Paleisring

Begin deze week is er, namens de gemeente Tilburg, door aannemer Janssen de Jong gestart met de voorbereiding van werkzaamheden aan de riolering op de Paleisring. Het gaat om het gedeelte van het riool aan de binnenstadszijde van de Emmapassage tot het Piusplein (riool loopt langs de horecagelegenheden). Als de voorbereidende werkzaamheden klaar zijn en de weersverwachting is gunstig, dan wordt er in het bestaande riool een nieuwe binnenwand aangebracht.

Werkzaamheden
Het riool wordt van binnenuit gerenoveerd doormiddel van een kousmethode. Via een putschacht wordt de binnenkant van het riool voorzien van een polyester bekleding. Ook de huisaansluitingen op dit riool moeten worden vervangen. Deze werkzaamheden maken deel uit van bovengenoemde werkzaamheden en zijn reeds gestart.

Tijdens de werkzaamheden aan het deel van het riool waarop u bent aangesloten, krijgt u bericht. U wordt gevraagd voor een korte periode dan zo weinig mogelijk op het riool te lozen. Tevens wordt gevraagd tijdens de werkzaamheden niet te parkeren in de buurt van putdeksels.

Geur
Gedurende de werkzaamheden bestaat er een kans dat u een vreemde geur opmerkt (dit lijkt op een kunststofgeur of gaslucht). De geur is afkomstig van de uithardende polyesterhars waarmee de riolering bekleed wordt. Normaal gesproken ruikt u deze geur niet in uw huis. De geur is onprettig, maar niet schadelijk voor de gezondheid. Indien u deze geur toch opmerkt, kunt u het beste alle waterkranen even laten lopen zodat de stankafsluiters zich weer vullen met water.

Vragen
De aannemer tracht het ongemak tot een minimum te beperken. Indien u nog vragen heeft over de werkzaamheden, kunt u de uitvoerder van hoofdaannemer Janssen de Jong, de heer Marco Zagers, ter plaatse aanspreken.

Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg