Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA verheugd met Lentemanifest (13/03/08)

De analyse die de ondertekenaars van het vierde Lentemanifest maken, loopt sterk parallel met de analyse van N-VA. De N-VA stelt met tevredenheid vast dat steeds meer mensen, groepen en organisaties de analyse onderschrijven dat een verregaande staatshervorming nodig is om welvaart én welzijn te verankeren en veilig te stellen voor de toekomst. De huidige federale staat België ontneemt zowel Vlaanderen als Wallonië kansen om te komen tot een beleid dat effectief bijdraagt tot het sociaal, economisch en cultureel welzijn van hun totale bevolking.

Dezelfde bekommernis vinden we vandaag terug in het Lentemanifest dat door toonaangevende vertegenwoordigers uit zowat alle sociale, economische, culturele en academische kringen uit de Vlaamse samenleving werd gepubliceerd. Deze opmerkelijke publicatie sluit aan bij andere signalen, zoals het Gravensteen-manifest, die de voorbije maanden steeds luider gingen klinken. Uit al deze initiatieven blijkt dat een meerderheid van de Vlamingen vraagt om te zorgen voor een beter Vlaanderen door meer Vlaanderen.

N-VA deelt de analyse van het Lentemanifest dat een institutioneel status quo geen optie meer is, als we de welvaart van zowel Vlamingen als Franstaligen in de toekomst willen vrijwaren. N-VA sluit zich aan bij de oproep van het Lentemanifest voor meer homogene bevoegdheden en voor de toepassing van het subsidiariteitsprincipe. De deelstaten hebben bovendien behoefte aan fiscale autonomie en moeten zelf financiële eindverantwoordelijkheid kunnen dragen. De N-VA stelt tevreden vast dat deze overtuiging in steeds ruimere kring gedeeld wordt.

Auteur:
Bart De Wever
Algemeen voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be