Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 13-03

OOSTERHOUT NB, 13 maart 2008

Dongense aangehouden wegens heling bromfiets

DONGEN: Een 28-jarige vrouw uit Dongen is woensdagmiddag rond 11.30 uur aangehouden op een parkeerplaats aan het Dongepark. De wijkagent die een verkeerscontrole uitvoerde, zag dat de vrouw geen helm droeg, terwijl ze op de bromfiets reed. Toen de wijkagent de gegevens van het voertuig controleerde, bleek de bromfiets gestolen te zijn. Dat was gebeurd op 23 februari uit een tuin bij een woning aan de Oude Baan in Dongen. De vrouw verklaarde dat ze niet wist dat ze op een gestolen bromfiets reed. Een kennis van haar zou het voertuig bij haar hebben gestald. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal gemaakt wegens heling. De politie stelt een onderzoek in. De bromfiets is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Winkeldief (15) gepakt

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdagmiddag rond 15.00 uur een 15-jarige jongen uit Dongen aangehouden. Dat gebeurde bij een kledingwinkel aan de Arendstraat. De jongen probeerde een petje te stelen. In een pashokje verwijderde hij met een tang het alarmlabel, maar eprsoneel had zijn actie door en hield hem aan. De jongen is meegenomen naar het bureau en na verhoor aan zijn ouders overgedragen. Samen met Justitie wordt een passende straf voor hem gezocht.

Twee snelheidscontroles op de Eindsestraat

DONGEN: Bij een snelheidscontrole tijdens de ochtendspits zijn donderdagmorgen op de Eindsestraat 28 automobilisten bekeurd die te hard reden. Ter plaatse is maximaal 50 km/uur toegestaan. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 75 km/uur.

Op het gedeelte van de Eindsestraat waar maximaal 80 km/uur is toegestaan, werd donderdag tussen 08.40 uur en 15.10 uur ook een snelheidscontrole gehouden. Dat gebeurde door een radarwagen van het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT). Alle passanten hielden zich aan de maximumsnelheid, want van de ruim 5700 passanten reed niemand te hard.

Auteur: Andre van den Hul