Gemeente Lelystad

Gemeente praat met zorginstanties over bijstandsregelingen

Gemeente Lelystad heeft met zorginstanties en organisaties donderdag 13 maart een workshop gehouden over ondermeer de bijzondere bijstand. Het doel was zorginstanties in Lelystad extra handvatten te geven hun cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Campagne Meedoen mogelijk maken

De workshop is gegeven in het kader van de campagne Meedoen mogelijk maken. Wethouder Willem de Jager was er ook bij aan wezig. De campagne Meedoen mogelijk maken heeft tot doel mensen met een laag inkomen meer gebruik te laten maken van de regelingen die er voor hen zijn. Zorginstanties spelen hierbij een belangrijke rol omdat zij veel contact hebben met deze vaak moeilijk bereikbare doelgroep.

Routekaart

Het doel van de workshop is zorginstanties in Lelystad extra handvatten te geven hun cliënten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Aan de hand van de regelingenroutekaart (een folder met alle mogelijkheden voor extra bijdragen overzichtelijk gerangschikt) krijgen zorginstanties informatie over de extra bijdragen die er mogelijk zijn voor hun cliënten. Denk aan bijzondere bijstandsregelingen van de gemeente of belastingteruggaaf van de Belastingen. Meer samenwerking versterkt de Lelystadse zorgketen.
---