Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 13 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 13-03-2008

Met slok op achter het stuur

Zaandam, donderdag 13 maart 2008, 04.28 uur

De politie heeft donderdagochtend vroeg een 30-jarige Zaandammer aangehouden op de Burcht in Zaandam. Uit een ademanalyse bleek dat de man ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De man kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd en kon zijn rijbewijs inleveren.

Een half uur later hield de politie een 32-jarige Zaandammer aan, die eveneens teveel had gedronken. De ademanalyse wees uit dat de beginnend bestuurder ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij kreeg een rijverbod opgelegd en kan een bekeuring verwachten.

Snelheidscontrole Noordbeemster

Noordbeemster, woensdag 12 maart 2008, 21.45 uur

De politie heeft woensdagavond op de Middenweg in Noordbeemster 880 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Twintig daarvan overschreden de maximum snelheid van 80 km/u, met een uitschieter van 132 km/u.

Diefstal uit ziekenhuis

Purmerend, woensdag 12 maart 2008, 18:23 uur.

De politie heeft een 15-jarig meisje uit Purmerend aangehouden als verdachte van diefstal uit het ziekenhuis aan de Waterlandlaan. Een medewerkster uit het ziekenhuis was alert omdat er de afgelopen weken al diverse zaken, waaronder een I-pod en mobiele telefoons, uit een kleedruimte waren gestolen. De verdachte was al opgevallen doordat zij gestolen goederen te koop aanbood op de afdeling waar ze waren gestolen. Woensdag werd zij betrapt toen zij iets in haar tas stopte na een bezoek aan de kleedruimte. Politieagenten troffen in haar tas een gestolen mobiele telefoon en een I-pod aan. Het meisje wordt met toestemming van het ouderlijk gezag verwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een straf en regeling van schadevergoeding voor de gedupeerden. De aangetroffen goederen gaan met toestemming van justitie terug naar de rechthebbenden.

Overvaller na vier jaar aangehouden

Zaandam, 26 februari 2008

De politie heeft vier jaar na de overval op een geldloper de derde verdachte, een 31-jarige Roemeen, aangehouden. Op 1 maart 2004 werd op het Zilverschoonplein een geldloper onder bedreiging met een vuurwapen door drie mannen beroofd van twee geldkoffers. Twee Roemeense verdachten konden na een achtervolging op de Thorbeckeweg worden aangehouden. Eén van de verdachten was tijdens de achtervolging door een politiekogel in zijn been geraakt. In de vluchtauto werden de twee gestolen geldkoffers en een vuurwapen aangetroffen. De derde verdachte had tijdens de achtervolging het voertuig verlaten en wist te ontkomen. De twee verdachten werden veroordeeld voor de overval en zijn na het uitzitten van hun straf in 2006 uitgewezen. In nauwe samenwerking met de Roemeense autoriteiten kon de derde verdachte worden aangehouden en uitgeleverd. De man heeft zijn aandeel in de overval intussen bekend en hij zit in gevangenhouding.

Auto botst tegen trein

Zaandijk, donderdag 13 maart 2007, 13:00 uur

Op de spoorwegovergang bij station Koog-Zaandijk is een auto tegen een intercity gebotst. De bestuurster van de auto, een 31-jarige vrouw uit Zaandijk, reed vanuit Zaandam op de Provinciale Weg. Bij de kruising met de Guisweg negeerde zij het rode verkeerslicht en sloeg zij linksaf, richting spoorwegovergang op. De spoorbomen waren op dat moment neer, maar de vrouw reed de rijbaan voor het tegemoetkomende verkeer op, waar geen spoorbomen zijn. Op dat moment passeerde een intercity richting Den Helder, waar de auto met de voorkant volop tegenaan botste. De vrouw en haar 12-jarige dochter, die naast haar zat, leken ongedeerd, maar zijn voor de zekerheid ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto, die totall loss was, is weggetakeld. Het treinverkeer lag ruim een uur stil; het overige verkeer werd door de politie omgeleid.

Bestuurder aangehouden na ongeval

Middenbeemster, 12 maart 2008,

Op de A7 is woensdagmiddag tijdens de spits een ernstig
verkeersongeval ontstaan, waarbij de politie een 36-jarige man uit Heerhugowaard heeft aangehouden. De aangehouden man verklaarde tegenover de politie dat hij in de file reed en achter zich over de vluchtstrook een auto met hoge snelheid zag naderen. Aangezien het geen hulpvoertuig betrof wilde de man naar eigen zeggen de naderende auto laten afremmen. Daarom plaatste hij zijn eigen auto meer naar rechts. De 44-jarige automobilist die over de vluchtstrook reed botste vervolgens bovenop hem. Deze bestuurder uit Hoofddorp kon op eigen kracht uit het zwaar beschadigde voertuig komen en klom over de vangrail. Daarna stortte hij in. Het personeel van de traumahelicopter landde op de vluchtstrook en bood eerste hulp. Hij is met vermoedelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft bloedproeven afgenomen om te kunnen controleren of er alcohol in het spel was. De auto van de 36-jarige man is total loss.De politie onderzoekt de zaak verder en sluit de aanhouding van de gewonde man die over de vluchtstrook reed niet uit.