Gemeente Zijpe


2008-03-13 Groep5/6 Sint Jozef 't Zand brengt bezoek aan burgemeester even burgemeester mogen zijn

Het was donderdag 13 maart 2008 rond 09.45 uur een drukte van belang in het gemeentehuis. 25 leerlingen van groep 5/6 kwamen, samen met juf Marleen van der Hulst en enkele ouders, op bezoek bij burgemeester Anja van Apeldoorn- Pruijt.

Na binnenkomst kregen ze eerst drinken en een gevulde koek om daarna aan het werk te gaan. De groep werd gesplitst, zodat 1 groepje kon plaatsnemen achter de raadstafel en 1 groepje op de publieke tribune kon gaan zitten. Na een half uur werd er gewisseld. En het werd de burgemeester niet gemakkelijk gemaakt. Er werd gediscussieerd over een gevaarlijke weg waar tractoren of vrachtwagens te hard reden, of er wel een huisje mocht worden gebouwd op een terrein en wie mocht bepalen of een aantal schapen wel op een landje konden blijven grazen.

Natuurlijk hadden de kinderen ook vragen voor de burgemeester. "Hoe oud bent u", "werkt u ook", "wanneer draagt u de ambtsketen", "Wat is uw lievelingskleur", "heeft u ook een huisdier", "hoe oud is het gemeentehuis", "hoe lang ligt de vijver er al", "waar komt de naam Zijpe vandaan", etc.etc. Nadat de beide raadsvergaderingen waren afgelopen ging 1 groepje naar het taakveld Burgerzaken en het andere groepje naar de kamer van de burgemeester. Na een half uur werd van groepje gewisseld.

Bij Burgerzaken werd hun uitgelegd dat zij, maar ook hun vader, moeder, broertje en zusje, met hun naam, adres, woonplaats en geboortedatum staan geregistreerd. Ieder kind kreeg hier ook een bewijs van mee.

Op de kamer van de burgemeester kon ieder kind op de stoel van de burgemeester plaatsnemen en werd van hun individueel, samen met de burgemeester, een foto gemaakt. Ook mochten enkele kinderen als "burgemeester", naar huis bellen. Daarbij was één jongen helder en duidelijk toen hij zijn vader aan de telefoon kreeg: "Je spreekt met de burgemeester en je moet je bedrijf sluiten, goedemorgen". Hilariteit alom.

Ter afsluiting werd in de hal een groepsfoto gemaakt en kregen de kinderen nog een snoepje en een tas met cadeautjes. Namens de groep en de ouders bedankte "juf" Marleen Anja van Apeldoorn- Pruijt met een mooie bak bloemen. Ook communicatieadviseur Ab Helsloot, die de ochtend had georganiseerd, kreeg een mooie bak met bloemen.

Maar ook alle overige collega's die hadden meegewerkt aan deze leerzame ochtend werden hartelijk bedankt.

leuk om raadslid te mogen zijn ... of zelfs even burgemeester nog een jonge burgemeester de ene groep neemt plaats als raadslid ... de andere helft zit op de publieke tribune een "inspreker" vanuit de publieke tribune

een hele stoere burgemeester!!! en een vrolijke burgemeester alle kinderen mochten .... met hun zelf gemaakte ambtsketen ... op de foto samen met ... de echte burgemeester van Zijpe bellen vanuit burgemeester kamer naar huis bij afdeling burgerzaken ontvingen alle kinderen ...
een uittreksel uit het bevolkingsregister een mail sturen vanaf de PC van de burgemeester!!!
tijdens het bezoek op de kamer van de burgemeester.. nog tijd om vragen te stellen
met z'n allen op de foto een cadeautje voor de burgemeester en voorlichter
burgemeester ontving alle zelf gemaakte .... ambtsketens van de kinderen