Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 4 maart 2008 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
BurgemeesterP.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering
dd. 26 februari 2008

2. Best.secr Uitnodigingen voor: Beslissen wie gaat. a. weth. Hendriks en a. straatspeeldag Johan Frisostraat d.d. Dekkers gaan; 28-5-2008; b. weth.v.d. Berk b. opening jeugdvakantieweek d.d. 9- verricht opening. 07-2008.

3. BEZ-HZ Voortgang Koeveringsedijk 5. 1. kennisnemen van voortgang Koeveringsedijk 5; Akkoord. 2. akkoord gaan met concept-brieven; 3. concept-brieven versturen aan Van Boxtel en Van de Zanden.


4. OSZ-FIN Restantkredieten per 31-12-2007. 1. het restantkrediet per 31-12-2007 vaststellen; Akkoord. 2. het overzicht restantkredieten als bijlage toevoegen aan de jaarrekening 2007.


5. PBZ-BW Bouw van een woning aan de Geen medewerking verlenen aan principeverzoek. 1. vooralsnog geen Heikampenweg 9. medewerking verlenen; 2. meenemen in het kader van het bestemmingsplan buitengebied.
6. PBZ-BW Notitie "richtlijnen schetsontwerp Instemmen met de notitie en deze ter inzage leggen tbv Akkoord. golfbaan Vlagheide. de voorbereidingscommissie.
7. PBZ-BW Inhuur Croonen Adviseurs. 1. instemmen met het inschakelen van Croonen Akkoord. Adviseurs als adviseur bij het opstellen en presenteren van de discussienota welstandsbeleid; 2. de kosten ad 12.950,-- boeken op de post "eenmalig onvoorzien".


8. SLZ Onderzoek biomassa energie Centrale. 1. instemmen met het uitvoeren van het Akkoord. vervolgonderzoek BMEC en het aandeel in de

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 4 maart 2008 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. onderzoekskosten te weten 7.164,00 dekken uit het subsidie-inkomsten BANS/klimaatbeleid 2007 en 2008; 2. instemmen met de inhoud van de brief aan het DB van het RMB; 3. instemmen met het persbericht; 4. de raad in kennis stellen over de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek en het vervolg hier op.


9. SLZ-EVO Keuze extern bureau voor actualisering 1. Marktplan/Grontmij de opdracht verstrekken voor het Akkoord. sportnota. evalueren van het actuele sportbeleid en het inhoudelijk vormgeven van het vervolg op het huidige beleid; 2. de kosten van Marktplan/Grontmij dekken uit de vrij besteedbare reserve.


10. SLZ-EVO Oprichting platform Recreatie en 1. Kennisnemen van de oprichting van een Platform Akkoord. Toerisme. Toerisme en Recreatie; 2. instemmen met de ambtelijke en bestuurlijke inbreng en ondersteuning vanuit de gemeente; 3. instemmen met een startbudget van 1.500,-- en dit bedrag dekken uit de post "bevordering toerisme".


11. SLZ-EVO Toeristische borden A50. Instemmen met: Akkoord.
1. het niet overgaan tot plaatsing van de toeristische borden A50 door de gemeente Sint-Oedenrode;
2. her hiervoor bestemde krediet ad 10.000,-- terug laten vloeien naar de algemene middelen;
3. de raad informeren.


12. OSZ-JZ Uitspraak rechtbank. Kennisnemen van de uitspraak van de rechtbank waarbij Akkoord. het beroep van dhr en mevr Van Rooij tegen o.a. de stillegging van de bouwwerkzaamheden ongegrond is verklaard.
13. OSZ-JZ Beslissing op bezwaarschrift A. van Het bezwaarschrift niet-ontvankelijk verklaren. Akkoord. Rooij.

14. OSZ-JZ Beslissing op bezwaar Camping 't Het bezwaarschrift ongegrond verklaren en het bestreden Akkoord. Achterom 9-9A. besluit handhaven met dien verstande dat de last niet meer zit op overtreding van de Wet op de openluchtrecreatie (en mogelijk ook niet op de Wet milieubeheer).
15. PBZ-BW Geurverordening Gemeente Laarbeek. Instemmen met geurverordening gemeente Laarbeek. Akkoord.

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 4 maart 2008 PAGINA 3

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting.
16. PBZ-BW Woningbouwprogramma 2008. Met inachtneming van de opmerkingen en wijzigingen het Akkoord. woningbouwprogramma 2008 definitief vaststellen.
17. PBZ-BW Kadernota begroting 2009 Instemmen met de beslispunten (aangereikt door de Akkoord. Welstandszorg Noord-Brabant. adoptiegemeente Sint-Michielsgestel).
18. PBZ-BW Voortgang/aanpak opstelling nota van Instemmen met de verwoorde voortgang/aanpak van de Akkoord. uitgangspunten herziening nota van uitgangspunten herziening bestemmingsplan bestemmingsplan buitengebied. buitengebied.
19. PBZ-WIZ Geautomatiseerde kwijtschelding 1. instemmen met gefaseerde invoering van Akkoord. gemeentelijke belastingen. geautomatiseerde kwijtschelding gemeentelijke belastingen met als doelgroep: alle 65-plussers met alleen een AOW-uitkering in eerste instantie vanaf 2008 en alle gemeentelijke uitkeringsgerechtigden(die aan de voorwaarden voor kwijtschelding voldoen) vanaf 2009; 2. procedure starten dmv toezenden brief waarin procedure wordt uitgelegd en retourzending vragenlijst; 3. raad in kennis stellen van aanpak en voorwaarden.


20. SLZ-EVO Bilateraal ondernemersoverleg. Kennisnemen van opzet en agenda van het bilateraal Akkoord. ondernemersoverleg op 14 april 2008.