Time : 17:08:15
Date : 13 March 2008
Sender Name: ABCommunication

Zwemmen met dolfijnen: rolstoelpatiënte beleefde haar levensdroom

Katrien Poppe, al 20 jaar rolstoelpatiënte, verwezenlijkt met Stannah Active Dreams en het Boudewijn Seapark haar levensdroom

Op donderdag 13 maart heeft ze eindelijk echt samen met dolfijnen gezwommen

De rolstoelpatiënte Katrien Poppe uit Ruisbroek ziet haar droom in vervulling gaan. Ze zwom met de dolfijnen samen met Brigitte Becue in het Brugse Boudewijn Seapark. Een bijzondere beleving en een unieke gebeurtenis want het Boudewijn Seapark maakte voor Katrien een grote uitzondering.

De 44-jarige Katrien Poppe contacteerde Stannah met haar levensdroom: zwemmen met dolfijnen. Ze belandde in een rolstoel door een sportongeval op 18-jarige leeftijd en kan door een zeldzame spierziekte niet meer over haar lichaam beschikken. Katrien is altijd een sportieve vrouw geweest. Ze heeft van jongsaf gedanst en geturnd. Trouw aan haar lijfspreuk- 'je moet altijd blijven dromen' - zette ze haar passie voor dansen verder, ondanks haar beperkingen. En met succes! Ze werd vorig jaar wereldkampioen rolstoeldansen. Maar vandaag lukt het niet meer om haar hobby uit te oefenen. Ondanks verschillende pijnlijke aandoeningen, blijft de mama van twee tieners optimistisch over haar toekomst. Ze gelooft sterk in de positieve kracht van dolfijnen en was ongelooflijk enthousiast na deze onvergetelijke ervaring. "De werkelijkheid was nog mooier dan de droom", aldus Katrien. Stannah Active Dreams bood haar deze kans.

Stannah is de marktleider op gebied van trapliften. Het bedrijf werd een eeuw geleden opgericht en is sinds 25 jaar aanwezig op de Belgische markt. Op dit moment maken meer dan 300.000 gezinnen in 60 landen gebruik van de Stannah trapliften. Katrien Poppe staat op de wachtlijst voor een aangepaste woning en daarin zal een traplift van Stannah worden geïnstalleerd.

De filosofie bij Stannah luidt dat ouder worden of lichamelijke beperkingen krijgen, niet betekent dat je hoeft te stoppen met dromen. Daarom heeft Stannah de 'Stannah Active Dreams' opgericht. Het bedrijf wil ouderen aanmoedigen om de droom te verwezenlijken die zij al lang koesteren en zij kunnen hun dromen mailen naar dromen@stannah.be. In de toekomst komen er dus nog meer Stannah Active Dreams.

In bijlage vindt u de foto's van Katrien samen met de dolfijnen.