Ministerie van Buitenlandse Zaken

Nederland één van de koplopers in Europa

13 mrt 2008 | Nederland behoort tot best presterende landen van de Europese Unie als het gaat om de uitvoering van de Lissabon hervormingsagenda. Dat blijkt uit een evaluatierapport van de Britse denktank Centre for European Reform (CER).

"Nederland behoort samen met Denemarken, Zweden en Oostenrijk tot de best presterende landen als het gaat om de voortgang van de Lissabon agenda. Dat is een mooi resultaat.", stelt staatssecretaris Timmermans (Europese Zaken).

De regeringsleiders van de Europese lidstaten vergaderen donderdag tijdens de Europese Top in Brussel onder andere over de voortgang van de Lissabon-strategie, de hervormingsagenda die als doel heeft om de economische groei en werkgelegenheid in Europa te stimuleren. Na een langzame start begint de Lissabon strategie nu zijn vruchten af te werpen. Ook Nederland boekt goede vorderingen met het doorvoeren van de benodigde economische hervormingen.

"Maar we moeten ook kijken naar wat beter kan. Zo blijft Nederland achter bij de arbeidsparticipatie van vrouwen, jongeren en bepaalde groepen minderheden en de investeringen in technologie en innovatie. Op deze punten valt de komende jaren nog veel te winnen", aldus Timmermans.

Meer informatie


* Lees de 'Lisbon Scorecard IV' op de website van de Centre for European Reform Externe link


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl