TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 29-02-2008

Televisie
TWINZZ
Uitzending vanaf donderdag 13 maart
Nederland 1 - 20.30 uur

TWINZZ: ZOEKTOCHT NAAR MUZIKALE TWEELINGEN

Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen is donderdag 13 maart voor het eerst te zien bij de TROS in het nieuwe programma TWINZZ. TWINZZ is de spannende zoektocht naar de ultieme superband bestaande uit drie eeneiige tweelingen.

Voor de eerste auditiedag komen alle potentiële TWINZZ samen: ruim zeventig tweelingen hebben een feest van herkenning. Ze krijgen deze dag de kans om zich te bewijzen op het gebied van zang en dans en ook hun zogenaamde 'twinfactor' wordt onder de loep gelegd. Voor het zangonderdeel hebben de tweelingen vooraf een nummer ingestudeerd dat ze vandaag zingen voor de deskundige jury bestaande uit juryvoorzitter Ferdi Bolland (platenproducer), zangcoach Lisa Boray en choreograaf Gerald van Windt.

Gerald bekijkt de danskwaliteiten. In groepen melden de tweelingen zich bij de dansvloer. Midden op deze dansvloer staat een scheidingswand. De tweelingen nemen aan weerszijde van de wand plaats zodat ze hun 'wederhelft' niet kunnen zien. Gerald kan op deze manier niet alleen de dans-skills van de tweelingen beoordelen, maar ook zien hoe identiek ze bewegen tijdens deze improvisatie. Een ander onderdeel om de 'twinfactor' te testen is 'strike-a-pose'. Wederom gescheiden door een tussenwand krijgen de tweelingen de opdracht om bepaalde poses aan te nemen: 'hou een taxi aan' of 'vang een vis'.

Presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen probeert er deze dag achter te komen wat de tweelingen beweegt om mee te doen aan deze bijzondere talentenjacht. Wat is hun ambitie? Zijn ze zenuwachtig? Hoe brengen ze het er vanaf tijdens de verschillende auditieonderdelen?

Aan het eind van deze spannende en hectische dag, en na uitvoerig juryberaad, komen alle tweelingen samen in het theater. Hier krijgen zij te horen welke veertig tweelingen doorgaan naar de volgende auditieronde die donderdag 20 maart op tv te zien is.