Ingezonden persbericht


Glas & Kunst Goirle heeft dit jaar internationale allure. Kunstenaars uit de hele wereld exposeren in de loodsen van een glasgroothandel. Van 13 tot en met 16 maart zullen werken uit vele disciplines van de kunst te zien zijn.

De organisatie van Glas & Kunst Goirle wil haar publiek ieder jaar weer verrassen. Wie voor het eerst komt, kijkt bij binnenkomst al zijn ogen uit. In de schemerige hallen zie je overal mooi uitgelichte kunst. De bezoekers die ieder jaar de sfeer komen proeven, krijgen wat ze verwachten en meer. De keuze voor uitgesproken kunstenaars zorgt voor een diverse tijdelijke collectie. Dit jaar zitten daar opvallend veel gerenommeerde internationale kunstenaars bij. Zo is Irénée Duriez met zijn bronzen een excentrieke beeldhouwer. Niet door te werken met extremen, maar juist door de moderne tijd aan zich voorbij te laten gaan. Hij kiest voor techniek en de eeuwige schoonheid van een jonge vrouw. Een enorme selectie van zijn werk zal in Goirle te zien zijn.

De wereldberoemde cristallerie Daum zal dit jaar een verzameling topstukken uit haar love-collectie tonen. Een bijzondere serie objecten waar de virtuoze techniek en de originele ontwerpen tot zijn recht komen. De sprookjesachtige lichtheid van het glas geeft het thema 'liefde' uitdrukkingskracht. Voor de vierde keer worden de loodsen van een glasgroothandel omgetoverd tot een kunsthal. Het industriële glas vormt een doolhof waarin kunstwerken uit vele disciplines te zien zijn. Het bouwglas en de kunst gaan een wisselwerking met elkaar aan. De industriële omgeving vormt een contrast met de schoonheid van het glas, de schilderijen en beelden geven de loodsen allure. De Russische Ekaterina Moré draagt met haar sensuele schilderijen bij aan deze bijzondere atmosfeer. Glas&Kunst Goirle heeft de primeur: het is haar eerste exposities in Nederland. Net als voorgaande jaren is er een wijnproeverij en een champagnebar. In de loodsen is zelfs een terras omgeven door bouwglas en kunst waar in een bijzondere omgeving van kunst, eten en drinken genoten kan worden.

Dit jaar is onder andere werk te zien van: Hans Peter Mader, Swa van Dael, Theo Koster, Rosalie, Grace van den Dobbelsteen, Sjaak Smetsers, Ger Stallenberg, Stanislaw Borowski, Noud Adams, Cristallerie Daum, Ming Hou Chen, Tom Smetsers, Ton Coops, Marjolein van Haasteren, Bart Verheyen, Stanislaw Jan Borowski, Rietje Geurts, Elizabeth Koning, Alexander Smith, Gerdine Duijsens, Pawel Borowski, Rik van Rijswick, Astrid van Liesdonk, Jos Leurs, Ekaterina Moré, John Zinner, Mats Jonasson, David Beliën, Irénée Duriez.

Openingstijden

Van 13 t/m 16 maart

Donderdag t/m zondag 11:00 -19:00

Kaartjes à 7,50 euro bij de entree.

Beurscatalogus 7,50 euro

Locatie

Giga-Glas!

Fabriekstraat 73

Industrie terrein Tyvoort; route 8

5051 HN Goirle

informatie: 013-5342226

www.glaskunstgoirle.nl


---



Ingezonden persbericht