Ingezonden persbericht


Persinformatie

Datum: 12 maart 2008

Kenmerk: bz-046

| | |EK zwemmen in Eindhoven uitgebreid bij de NOS

Van 13 tot en met 24 maart vindt het EK zwemmen plaats in Eindhoven. De NOS doet daarvan uitgebreid verslag, gedurende de hele periode in de reguliere NOS Sportjournaals en in extra live NOS Studio Sport-uitzendingen van dinsdag 18 tot en met 24 maart op Nederland 2, van 18.00 tot 20.00 uur. De presentatie van de live uitzendingen is in handen van Toine van Peperstraten. Inge de Bruijn zorgt voor een analyse van de wedstrijden. Jeroen Grueter levert het commentaar. Ook NOS Langs de Lijn besteedt op Radio 1 uitgebreid aandacht aan het EK zwemmen.

Alle finales zijn via Radio 1 in de lopende programmering te volgen. Jos van Kuijeren doet verslag van de wedstrijden. Er is iedere avond een reportage te horen van Edwin Cornelissen in NOS Langs de Lijn. Maandagavond 17 maart is er een uitzending op locatie vanuit het hotel van de zwemmers in Eindhoven met als gasten zwemcoach Jacco Verhaeren en de zwemmers Marleen Veldhuis, Pieter van den Hoogenband en Inge Dekker. Presentator is Gio Lippens.

Tijdens het EK strijdt de Europese zwemtop in verschillende disciplines tegen elkaar. Alle wedstrijden zullen plaatsvinden in het Nationaal Zwemcentrum De Tongelreep in Eindhoven.

Nederland doet met 30 zwemmers mee aan het langebaanzwemmen op het EK, met onder anderen de toppers Pieter van den Hoogenband, Marleen Veldhuis en Inge Dekker. Bij het synchroon zwemmen zijn er 12 Nederlandse deelnemers, onder wie de zussen Bianca en Sonja van der Velden. De deelnemers voor het schoonspringen zijn Iris Janssen, Yorick de Bruin, Vilmar Aarding, Ramon de Meijer, Raisa Geurtsen en Levy Rosalina.

Het is voor de tweede keer dat het Europees Kampioenschap Zwemmen, Schoonspringen en Synchroonzwemmen plaatsvindt in Nederland. De NOS is host broadcaster van het evenement, wat inhoudt dat het óók zorgt voor de televisieregistratie van de wedstrijden voor buitenlandse omroepen.

EK zwemmen Eindhoven op televisie:

Live uitzendingen:
dinsdag 18 - zaterdag 22 maart + maandag 24 maart, 18.00 - 20.00 uur, Nederland 2

zondag 23 maart, 18.00 - 20.00 uur, Nederland 1
(in de uitzending van NOS Studio Sport)

In de uitzendingen zitten een live verslag van het langebaanzwemmen en tevens een samenvatting van het schoonspringen en synchroon zwemmen.

Reguliere uitzendingen:
Van 13-24 maart zijn er samenvattingen te zien in beide NOS Sportjournaals op Nederland 1 en op Nederland 3.

Noot voor redacties,