Gemeente Nijmegen

persuitnodiging

Datum Nummer persbericht

12 maart 2008 080312

Nijmeegse bedrijven en organisaties ondertekenen energieconvenant NEC

Donderdag 13 maart 2008 aanstaande zetten 12 toonaangevende Nijmeegse bedrijven en instellingen hun handtekening onder het Nijmeegs Energie Convenant (NEC). Hiermee geven zij aan dat zij van Nijmegen een stad willen maken die landelijk op kop loopt als het om energiebesparing en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen gaat.

Landelijk wil de overheid komen tot twee procent energiebesparing per jaar. De gemeente Nijmegen en de deelnemers aan het NEC (waaronder Royal Haskoning en NXP) zijn ambitieuzer en stellen hun ambitie hoger. Daartoe hebben zij een aantal concrete afspraken gemaakt. Deze worden morgen bekrachtigd door het ondertekenen van een convenant.

Gedachte achter het convenant is dat de wereldwijde klimaatverandering alleen door een mondiale inspanning kan worden opgelost. Nijmegen is voor ongeveer ééntienduizendste verantwoordelijk voor de totale mondiale CO2-uitstoot en heeft dus ook een taak dat aandeel terug te brengen. Deze taak biedt uitdagingen en kansen. Bedrijven die open staan voor innovatie en samenwerking kunnen zowel economische als maatschappelijke winst behalen als ze serieus werk maken van energiebesparing en vermindering van de uitstoot van broekasgassen. Door de gehele bedrijfsvoering hierbij te betrekken ontstaan naast besparingen op energieverbruik ook vaak verbeteringen ten aanzien van grondstofverbruik, doorlooptijden en afvalstromen.

Voor de redactie:

U bent van harte welkom bij de ondertekening van het convenant. Deze vindt plaats op het Stadhuis van Nijmegen, tussen 15.00 en 17.00 uur. Uiteraard is er dan ook de gelegenheid om te spreken met de betrokken partners. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via persvoorlichting gemeente Nijmegen 024-3292380.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen