Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

EMBARGO!

Persbericht

CNV Schoonmaak (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 13 maart 2008


------

CNV Schoonmaak in actie tegen slecht cao-bod industriële schoonmaakwerkgevers

Petitie voor een betere SITO-cao

Voorzitter Jan van Zundert van de werkgeversorganisatie SITO (vereniging van werkgevers in scheeps-, industrie-, milieu- en technisch onderhoudactiviteiten) krijgt vanmiddag om 13.30 uur een petitie uit handen van kaderleden van CNV Schoonmaak en FNV Bondgenoten. Dit gebeurt op de stoep bij Orsima in Gorichem waar ook de onderhandelingen zijn. In dat geschrift verwoorden de CNV-leden dat het laatste cao-bod van SITO fors ondermaats is.

Onderhandelaar Marcel Hoogendijk van CNV Schoonmaak: "Wij willen een loonsverhoging van 3,5 procent en een eenmalige uitkering. Veel belangrijker is wellicht nog de aandacht die wij vragen voor de oudere medewerker in deze sector. Wij vragen dat werknemers van 50 jaar en ouder niet meer tot overwerken kunnen worden verplicht. En voor lieden van 60 jaar en ouder vragen we een vierdaagse werkweek. Zodat die mensen gezond hun pensioendatum halen, met plezier in hun dagelijks werk."

Maar volgens Hoogendijk spitst het cao-conflict zich bovenal toe op het voorstel dat de werkgevers deden inzake scholing en opleiding. "De werkgevers wil dat de medewerkers dit bekostigen door een deel van hun atv-dagen in te leveren. En wel zo dat de scholing wordt gegeven op atv-dagen en op vrije zaterdagen. Dat is echt te kort door de bocht. Dan neem je de noodzaak tot permanente scholing van je medewerkers niet echt serieus."

Vandaag staat de tweede onderhandelingsronde gepland voor de cao voor industriële reiniging en scheepsonderhoud.

LET OP EMBARGO, LET OP EMBARGO, LET OP EMBARGO, LET OP EMBARGO, LET OP EMBARGO

Noot voor de pers:

Het embargo van dit bericht geldt tot donderdag 13 maart, 13.30 uur.

Reden embargo: werkgevers worden geacht vooraf niet op de hoogte zijn van het petitiemoment vanmiddag om 13.30 uur.

Orsima vindt u aan de Stephensonweg 14 in Gorichem.