Port of Rotterdam

Meer diensten Polzug op Rotterdam

13-03-2008

De Poolse operateur Polzug wil zijn positie in het gecombineerde verkeer tussen Rotterdam en Polen, Rusland en de andere GOS staten versterken.

Medio februari werd een vierde wekelijks vertrek gestart en voor het eind van 2008 kan dar nog een vijfde bijkomen. De extra lading betreft vooral continentaal verkeer (met Europese oorsprong en bestemming) en in het bijzonder chemische producten veelal in tankcontainers. Deze wordt aangevuld met containers voor ontvangers in de GOS staten.

Polzug zag in 2007 het verkeer met deze landen met 50% toenemen en verwacht verdere groei. In totaal vervoerde het bedrijf in 2007 145.000 TEU (+20%), waarvan driekwart van en naar Polen.

Ook andere operatoren zoals CTL en DB Logistics willen de verbindingen tussen Rotterdam en Polen uitbreiden. Het Nederlandse bedrijf 'Schavemakers Logistics & Transport" heeft onlangs een spoorterminal in de buurt van Wroclaw overgenomen. Hier worden al containers uit Rotterdam, van onder andere Maersk, behandeld. De terminal is echter in eerste instantie verworven voor uitbreiding van het transport van staal. Voor netwerk en diensten Polzug: zie www.polzug.de © Havenbedrijf Rotterdam N.V.