ORTEC ontwikkelt nieuwe oplossing: Client Planning


ORTEC ontwikkelt nieuwe planningsoplossing voor de Zorgzwaartebekostiging

GOUDA, 20080313 -- ORTEC heeft aan het assortiment van haar personeelsplanningssoftware een nieuwe planningsoplossing toegevoegd. Specifiek voor de invoering van de Zorgzwaartebekostiging heeft ORTEC Client Planning ontwikkeld. Deze planningsoplossing biedt ondersteuning voor een optimale afstemming van de zorgvraag op het aanbod van mensen, ruimten en middelen.

Vanaf 2009 is de Zorgzwaartebekostiging de nieuwe financieringsstructuur van de AWBZ. Binnen deze nieuwe structuur krijgen instellingen geen geld voor de beschikbare capaciteit, maar voor de geleverde prestatie per cliënt. Voor de zorgverlening aan de cliënt (op basis van de Zorgzwaarteprofielen) zijn vaak meerdere professionals met verschillende deskundigheden betrokken. Bovendien moet in de planning rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van specifieke middelen die hierbij noodzakelijk zijn. Met ORTEC Client Planning kunnen de agenda's van de professionals optimaal afgestemd worden op de benodigde kritieke middelen voor de zorgverlening aan de cliënt.

Voordelen ORTEC Client Planning
ORTEC Client Planning kan zorginstellingen op de volgende gebieden helpen haar doelstellingen te verwezenlijken of knelpunten op te lossen:

1. Betere kwaliteit van zorg voor haar cliënten
2. Optimale match tussen zorgvraag en beschikbare resources:
- Voorkomen van onderbenutting van arbeidskracht en beschikbare middelen
- Voorkomen van inkomstenderving door overbenutting van capaciteit / diensten
3. Realtime kunnen anticiperen op aanvragen en incidenten
4. Beschikbaar stellen van belangrijke managementinformatie, waaronder:
- planning van activiteiten per cliënt en voor alle cliënten (per dag/week/maand)
- bezetting per behandelaar (is er nog ruimte/zit degene te vol?)
- bezetting van kritieke middelen, zoals behandelkamer, bed, woning, dagbehandelinglocatie, etc.

Inzicht
ORTEC Client Planning zorgt naast een verbetering in het capaciteitsmanagement ook voor het noodzakelijke inzicht op de volgende gebieden:

- integrale bezetting van behandelaars
- integrale bezetting van dagbesteding
- integrale bezetting van woonzorg
- kwalificaties en beschikbaarheid van medewerkers
- beschikbaarheid van middelen

Resultaten
Een beter capaciteitsmanagement met de ORTEC oplossing betekent dat:

· cliënten de zorg en aandacht krijgen waar ze recht op hebben,
· bij verschillen tussen de zorgbehoefte en zorgindicatie een aanpassing wordt gedaan op de indicatie, wat leidt tot aangepaste inkomsten en activiteitenplanningen bij de zorgverlener,
· onbetaalde overproductie wordt voorkomen,
· beschikbaarheid van mensen en middelen maximaal wordt ingezet op geïndiceerde zorg, zodat geen potentiële inkomsten door de zorgverlener worden gemist, onderproductie wordt vermeden.

In de praktijk
ORTEC Client Planning wordt momenteel geïmplementeerd bij zorginstelling 's Heeren Loo. Projectdirecteur Jurriën Blik van 's Heeren Loo. "Met ORTEC kunnen we onze capaciteitsinzet en andere rescources beter afstemmen op de zorgvraag, waardoor we efficiënter kunnen inspelen op de zorgbehoefte van de cliënt."

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 800 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.





ORTEC