Project Gemeente Westland

Eerste steen nieuwbouw Westlandia Handbal en VV Naaldwijk

Publicatiedatum: 11-03-2008

Op donderdag 13 maart 2008 legt de wethouder sport van de gemeente Westland, Ben van der Stee, de officiële eerste steen van het nieuwe gebouw van handbalvereniging Westlandia en VV Naaldwijk op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. Hij wordt hierbij geassisteerd door de zesjarige voetballer Mick Lievaart en handbalster Sies Barendse.

Westlandia Handbal en VV Naaldwijk krijgen nieuwe was- en kleedkamers. Voor de handbal wordt ook een nieuwe kantine gebouwd. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van de herinrichting van sportpark De Hoge Bomen. Herinrichting was noodzakelijk met het oog op de aanleg van de Zuidelijke Randweg Naaldwijk, die een deel van het terrein van voetbalvereniging RKVV Westlandia en de voormalige baan van atletiekvereniging Olympus 70 zal doorsnijden. Westlandia Handbal heeft haar oude terrein vorig jaar verlaten om plaats te maken voor Olympus 70. De vereniging heeft nu twee handbalvelden op het terrein van VV Naaldwijk. Zoals gezegd, komen daar nu kleedkamers en een kantine bij.

Behalve VV Naaldwijk en Westlandia Handbal krijgen ook de jeu de boules vereniging en Olympus 70 een nieuw onderkomen. De nieuwe atletiekbaan is in oktober jl. al in gebruik genomen; de bouw van de kantine en kleedkamers volgt. Scoutinggroep Rambonnet, ten slotte, gaat na verbouwing gebruik maken van de huidige kantine en was- en kleedkamers van Olympus 70. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden op het sportpark medio 2009 gereed en is de herinrichting een feit.