Gemeente Boxtel

Triple P voor ouders

Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma voor ouders. Dit opvoedingsprogramma is ontwikkeld door de Universiteit van Queensland in Australië en werd enkele jaren geleden ook in Nederland geïntroduceerd. Boxtel was een van de eerste gemeenten in ons land waar met Triple P werd gewerkt. Verschillende lokale organisaties en instellingen zijn bij de uitvoering van Triple P betrokken en werken samen via het Meldpunt Jeugdzorg Boxtel. Daarbij gaat het om Vivent Jeugdgezondheidszorg, GGD Hart voor Brabant, Delta Stichting Welzijn Boxtel, Peuterspeelzalen Boxtel en Liempde, MEE, Meldpunt Jeugdzorg Boxtel, Pluralis SWV, WSNS Boxtel, GGZ / Herlaarhof en Stichting Oosterpoort Aangezien Triple P één van de weinige programma's is waarvan bewezen is dat het echt werkt, is de kans groot dat ook u er baat bij kunt hebben bij de opvoeding van uw kind.

Kinderen worden niet met een gebruiksaanwijzing geboren. Dat maakt dat opvoeden soms een hele klus kan zijn. Het is dus logisch dat ouders op zoek gaan naar bruikbare informatie of advies bij de problemen die ze tegenkomen, zoals slecht (in)slapen, pesten of geen huiswerk maken. Misschien hebt u behoefte aan een cursus over opvoeden of wilt u beter leren omgaan met een bepaald probleemgedrag van uw kind. Het kan ook zijn dat u geen specifiek probleem heeft, maar gewoon meer wilt weten over wat je van kinderen op een bepaalde leeftijd kan verwachten.

Met het Triple P programma zijn al een paar duizend gezinnen geholpen. Triple P wordt aanbevolen door ouders, professionals en experts over de hele wereld en bouwt voort op 25 jaar ervaring en onderzoek met ouders en kinderen. Wat blijkt is dat er vaak maar kleine veranderingen nodig zijn om de opvoeding van kinderen een stuk gemakkelijker en plezieriger te maken!.

Pedagogisch spreekuur Bij het Meldpunt kunt u zich ook aanmelden voor het pedagogisch spreekuur. Dit spreekuur is bedoel voor ouders van kinderen in de leeftijd tot 18 jaar. Opvoeddeskundigen van Vivent, GGD Hart voor Brabant en Delta verzorgen dit spreekuur.

Nadere informatie Voor nadere informatie over opvoeding en ontwikkeling van kinderen kunt u contact opnemen met het Meldpunt Jeugdzorg Boxtel, telefonisch bereikbaar, (0411) 634580 of via e-mail meldpunt.jeugdzorg@boxtel.nl.

Lees meer over Triple P... Zie het origineel


13-03-2008
---