Ingezonden persbericht


Published: 08:00 13.03.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: OncoMethylome Sciences /BXS: ONCOB /ISIN: BE0003844611

OncoMethylome behaalt uitstekende klinische resultaten en lost de financiële verwachtingen voor 2007 in

Luik (België) - 13 maart 2008, 8.00u MET - OncoMethylome Sciences publiceerde vandaag zijn financiële resultaten voor het boekjaar dat op 31 december 2007 werd afgesloten.

Belangrijkste operationele ontwikkelingen in 2007:
* Nieuwe samenwerkingsverbanden werden aangegaan met GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott en andere farmaceutische bedrijven op het gebied van 'companion diagnostics' (gepersonaliseerde behandeling van kanker).
* Initiële klinische studies hebben aangetoond dat met OncoMethylome's test voor het opsporen van colorectale kanker in stoelgang uitstekende klinische resultaten worden behaald: een gevoeligheid van 86% en een specificiteit van 96%.
* Initiële klinische studies hebben aangetoond dat met OncoMethylome's test voor het opsporen van colorectale kanker in bloed uitstekende klinische resultaten worden behaald: een gevoeligheid van 74% en een specificiteit van 92%.
* Initiële klinische studies hebben aangetoond dat met OncoMethylome's test voor het opsporen van blaaskanker in urine uitstekende klinische resultaten worden behaald: een gevoeligheid van 88% en een specificiteit van 93%.
* Laboratory Corporation of America® (LabCorp), één van de grootste servicelaboratoria in de VS, heeft van Veridex, LLC een licentie verkregen op OncoMethylome's weefseltest voor het opsporen van prostaatkanker.
* OncoMethylome eindigde 2007 met een hogere cash balans, ten bedrage van ¤ 33,1 miljoen.
* Er werd voor meer dan EUR 2,5 miljoen aan nieuwe subsidies voor onderzoek en ontwikkeling toegekend aan OncoMethylome
* OncoMethylome's laboratoriumfaciliteiten werden uitgebreid. Financiële kerncijfers van 2007

Kerncijfers (in duizenden euro's, behalve aantal aandelen en gegevens per aandeel):

Per of voor het boekjaar dat werd afgesloten op 31 december
2007

2006
Bedrijfsopbrengsten

2.641

2.771
Bedrijfsresultaat (EBIT)

-10.971

-7.842
Netto verlies

-9.975

-7.368
Resultaat per aandeel (¤)
-0,85
-0,71
Aantal uitstaande aandelen

11.747.702

10.450.954
Geldmiddelen en kasequivalenten

33.103

32.809

Opbrengsten
In overeenstemming met de opbrengstverwachtingen die bij de publicatie van de halfjaarresultaten werden meegedeeld, lagen de opbrengsten in 2007 (EUR 2,641 miljoen) min of meer op hetzelfde niveau als in 2006 (EUR 2,771 miljoen). Net als in 2006 bestonden de opbrengsten in 2007 grotendeels uit subsidies voor onderzoek en ontwikkeling en opbrengsten van Schering-Plough en Veridex LLC.

Kosten en rentabiliteit
Het verbreden van de productontwikkelingspijplijn maakte het noodzakelijk om de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten uit te breiden. Deze uitbreiding werd in de tweede helft van 2006 gestart en in 2007 voltooid. Daarnaast werden er meer en bredere klinische studies op verscheidene producten uitgevoerd. Dit had tot gevolg dat de onderzoeks- en ontwikkelingskosten met 24% stegen tot EUR 10,7 miljoen, waarmee ze nog steeds 81-82% van alle exploitatiekosten uitmaken.

Liquiditeitspositie
OncoMethylome had op 31 december 2007 geldmiddelen en kasequivalenten ten belope van EUR 33,1 miljoen, wat vergelijkbaar is met het saldo van EUR 32,8 miljoen op 31 december 2006. De geldmiddelen aangewend voor bedrijfsactiviteiten werden in 2007 gecompenseerd door een onderhandse plaatsing bij institutionele en gekwalificeerde beleggers. Deze plaatsing leverde een netto-opbrengst van EUR 10,1 miljoen op.

Vooruitzichten voor 2008

* Er worden nog meer zakelijke deals verwacht in 2008, voornamelijk handels-overeenkomsten met Amerikaanse servicelaboratoria en samenwerkingsverbanden met farmaceutische bedrijven op het vlak van 'companion diagnostics'.
* De American Cancer Society heeft onlangs DNA-tests op basis van stoelgang opgenomen in de medische richtlijnen voor screening op colorectale kanker. Hierdoor zou de bekendheid van DNA-tests voor screening op colorectale kanker in stoelgang moeten blijven toenemen. OncoMethylome is van plan dit momentum te baat te nemen om met een Amerikaans servicelaboratorium een overeenkomst te sluiten voor distributie van de tests in de VS, en zal een plan opstellen om in Europa diensten voor screening op colorectale kanker in stoelgang te lanceren.
* OncoMethylome verwacht dat zijn weefseltest voor prostaatkanker en de MGMT-test, een product voor gepersonaliseerde behandelingen dat de respons van een patiënt op alkylerende agentia voorspelt, in de VS zullen worden gelanceerd in 2008.
* In Europa zullen ten minste twee van een CE-markering voorziene testkits worden ontwikkeld.
* In 2008 zouden de totale opbrengsten sneller moeten stijgen dan de kosten. De opbrengsten zullen echter in onregelmatige bedragen en op onregelmatige tijdstippen blijven binnenkomen omdat ze nog altijd worden gedomineerd door eenmalige vergoedingen en mijlpaalbetalingen. "In 2007 realiseerde OncoMethylome al zijn doelstellingen wat klinische ontwikkeling betreft, in het bijzonder voor screeningtests voor het opsporen van colonkanker en van blaaskanker. Het bedrijf is nu in onderhandeling met potentiële commerciële partners om deze producten te commercialiseren. Op het vlak van gepersonaliseerde behandelingen hebben we onze bestaande relatie met Schering-Plough uitgebreid met bijkomende klinische studies en zijn we in zee gegaan met veel nieuwe partners uit de farmaceutische sector, zoals GlaxoSmithKline Biologicals en Abbott. In 2008 kijken wij uit naar de commerciële lancering van verschillende van onze producten", aldus Herman Spolders, CEO van OncoMethylome Sciences.

Toelichtingen van de commissaris-revisor
De financiële informatie in dit persbericht is gebaseerd op de geauditeerde geconsolideerde financiële staten die werden opgesteld in overeenstemming met IFRS. BDO Atrio Bedrijfsrevisoren, de externe accountant van OncoMethylome, voorziet een verklaring zonder voorbehoud af te geven.

Volledige financiële staten
De volledige geauditeerde financiële staten van 2006 kunnen hier worden gedownload : ONCO 2007 Financiële staten PDF .

Informatie voor aandeelhouders
Het jaarverslag van 2007 kan vanaf eind april 2008 worden gedownload in het beleggersluik van www.oncomethylome.com. Aanvragen voor een gedrukt exemplaar kunnen per e-mail worden verzonden naar ir@oncomethylome.com.

Conference call en webcastpresentatie: vandaag om 9:30u OncoMethylome zal vandaag om 9:30u een conference call houden. Dit gesprek is open voor het publiek en is via het internet te beluisteren op www.oncomethylome.com en via telefoon op nr +32 2 290 1401. Als u tijdens het vraaggesprek vragen wilt stellen,dient u via de telefoon deel te nemen aan de call. Een opname van de conference call zal na afloop beschikbaar zijn op www.oncomethylome.com.

Financiële kalender van OncoMethylome

8 mei 2008 - Update van de bedrijfsresultaten voor het eerste kwartaal
30 mei 2008 - Algemene aandeelhoudersvergadering
28 augustus 2008 - Halfjaarresultaten voor 2008
6 november 2008 - Update van de bedrijfsresultaten voor het derde kwartaal
12 maart 2009 - Jaarresultaten voor 2008

Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht PDF

Over OncoMethylome Sciences
OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., GlaxoSmithKline Biologicals, Abbott, de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Lucija Turcinov
Tel. +32-479-801-902
ir@oncomethylome.com
Of bezoek: www.oncomethylome.com

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen en inschattingen met betrekking tot de verwachte toekomstige prestaties van OncoMethylome en de markt waain het bedrijf actief is. Dergelijke verklaringen en inschattingen zijn gebaseerd op verscheidene veronderstellingen en beoordelingen van gekende en niet-bekende risico's, onzekerheden en andere factoren, die redelijk geacht werden toen ze gemaakt werden, maar achteraf ook onjuist kunnen blijken te zijn. Werkelijke gebeurtenissen zijn moeilijk te voorspellen en kunnen afhankelijk zijn van factoren die de vennootschap niet onder controle heeft en die achteraf aanzienlijk kunnen verschillen.

Persbericht PDF

ONCO 2007 Financiële staten PDF