Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 13 maart

Fryslân, 13-03-2008 o Politieberichten van woensdag 12 maart 07.00 uur t/m donderdag 13 maart 07.00 uur.

Boelenslaan: inbraak in school
De politie onderzoekt een inbraak in een school aan de
Zijlstrastrjitte. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een deur. Het pand werd doorzocht, waarbij een geldbedrag werd weggenomen. Namens de school deed een 53-jarige inwoner van Augustinusga aangifte.

Leeuwarden: politie houdt twee verdachten aan
De politie heeft woensdagochtend op het Klein Schavernek twee 19-jarige inwoners uit Roemeense Galati aangehouden. Een winkelier had via 1-1-2 de politie gewaarschuwd omdat het duo zich in auto verdacht ophield nabij zijn winkel aan de Nieuwestad. De agenten waren snel ter plaatse en bestuurder van de auto kreeg op het Klein Schavernek een stopteken. Na onderzoek vonden de agenten in de kofferbak inbrekerstuig. De twee Roemenen werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier zijn ze voor nader onderzoek ingesloten.

Heerenveen: snelheidscontroles na klachten
De politie heeft woensdag in Heerenveen snelheidscontroles gehouden binnen de bebouwde kom. Aanleiding tot de controles waren klachten uit de omgeving. Van 10.30 tot 13.00 uur werd gecontroleerd op de Vogelwijk. Van de 227 gecontroleerde v oertuigen reden er 26 te hard. De snelste ging 71 km/u. Tussen 13.05 en 15.35 uur werd gecontroleerd op de Wiekslag. Hier kregen 18 van de 475 gecontroleerde bestuurders een bekeuring. De topper reed 34 km/u te hard.

Heerenveen/Lemmer: inbraken bij supermarkt
De politie heeft woensdagnacht een onderzoek ingesteld naar twee inbraken in supermarkten in Lemmer en Heerenveen. De eerste inbraak was omstreeks 02.30 uur op de Stationsweg. Toen de politie arriveerde was een ruit van de toegangsdeur kapot en brandde de
winkelverlichting. De daders waren weg. Vermoedelijk zijn ze gestoord door de alarminstallatie. Een uur later was het raak op de Abe Lenstra Boulevard. Ook hier was een ruit vernield en brandde de verlichting. Er waren ongeveer negen computers, nog in de verpakking, gestolen. Een 26-jarige man uit Leeuwarden deed aangifte.

Rotsterhaule: schoorsteenbrand
De politie en de brandweer zijn woensdagavond uitgerukt naar een brand in een woning aan de Polle. Omstreeks 19.00 uur ontdekten de bewoners dat er rook uit de schoorsteenmantel kwam. Ze braken direct de schoorsteenmantel weg en zetten er de waterslang op. Hierdoor werd een grote brand voorkomen. Door de brandweer werd een deel van het plafond verwijderd en een onderzoek ingesteld. Mogelijk is een mankement aan de schoorsteenpijp de oorzaak geweest.

Sneek: grote brand in bedrijf
De hulpdiensten hadden woensdagmiddag hun handen vul met het blussen van een grote brand in een garagebedrijf aan de IJlsterkade. Omstreeks 14.20 uur ontdekte een medewerker van het bedrijf brand in een auto, waar even daarvoor laswerkzaamheden aan waren verricht. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niet voorkomen dat het garagebedrijf en een deel van een naastgelegen kringloopwinkel verloren gingen. In verband met asbestgevaar werden een aantal omliggende straten door de politie afgesloten en aantal bedrijfspanden ontruimd. Omstreeks 15.30 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Tijdens of net na de brand heeft men kans gezien om de kassa van de kringloopwinkel te plunderen. De medewerkers moesten op last van de hulpdiensten het pand snel verlaten en hadden daarbij geen tijd meer om het geld uit de kassalade te halen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 41-jarige inwoner van Sneek aangifte.

Zie voor meer informatie de website van de gemeente Sneek.