EK Zwemmen: 'Clean Water for Every Child'

13 maart 2008, Den Haag - Van 13 tot en met 24 maart wordt in Eindhoven het EK Zwemmen gehouden met de onderdelen wedstrijdzwemmen, schoonspringen en synchroonzwemmen. Unicef, de KNZB en de Europese Zwemfederatie (LEN) vragen tijdens het EK aandacht voor het belang van schoon water voor ieder kind. Onder het motto 'Clean Water for Every Child' gaat er van elk verkocht toegangskaartje EUR 1,- naar Unicef.


Toernooidirecteur Henny Smorenburg: "Terwijl de Europese zwemtop in een hypermodern zwembad ligt, zijn er kinderen op deze wereld die geen schoon water hebben. Wij onderschrijven de samenwerking tussen de LEN, de KNZB en Unicef en ik ben dan ook zeer blij dat we door het afdragen van een deel van onze ticketinkomsten iets terug kunnen doen voor diegenen die dat het hardst nodig hebben."

Ook zwemster Marleen Veldhuis onderstreept het belang van de samenwerking van de zwembonden met Unicef. "Elke 20 seconden sterft er een kind aan de gevolgen van het drinken van vervuild water. Dat is één kind per elke vijftig meter die ik zwem. Steun Unicef en help alle kinderen aan schoon drinkwater!"