Ingezonden persbericht


NINJA REFLEX VAN EA EN NUNCHUCK GAMES VANAF VANDAAG IN DE WINKEL

Spelers verbeteren hun mentale scherpte, hand-oogcoördinatie en reactietijd in de ultieme reflexentrainer

Schiphol-Rijk, 13 maart 2008 - Door hard werken en oefening kan ook jij de razendsnelle reflexen van een ninja ontwikkelen. Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) en Nunchuck Games Inc. kondigen aan dat Ninja Reflex(TM) vanaf vandaag in de winkel ligt. De trainingsactiviteiten stellen de motorische vaardigheden van de speler op de proef en daarmee maakt Ninja Reflex volledig gebruik van de innovatieve besturingssystemen van zowel de WiiTM en Nintendo DSTM voor een beleving die veel plezier oplevert, maar die ook lichaam en geest verscherpt.

"Nunchuck Games werd opgericht om te voldoen aan onze behoefte als gamespelers aan vernieuwende gameplay op de markt en Ninja Reflex vertegenwoordigt die visie," zegt David Luntz, voorzitter en directeur van Nunchuck Games. "Samen met EA Partners en Sanzaru Games hebben we een spel gemaakt vol oosterse vechtkunsten dat gericht is op vaardigheid en snelheid. Niet door steeds op dezelfde knoppen drukken, maar op zelfverbetering in plaats van geweld. De ervaring die EAP had met het uitbrengen van games was voor ons van onschatbare waarde bij ons eerste project en het resultaat had niet beter kunnen zijn."

"We vinden het fijn dat we de getalenteerde teams van Nunchuck en Sanzaru konden helpen bij de creatie van een vernieuwend, amusant en geweldloos spel over oosterse vechtkunsten. Een spel dat optimaal gebruik maakt van de eenvoudige bediening en het sociale samenspel waarmee de WiiTM en de Nintendo DSTM zulke enorme hits zijn geworden," zegt David DeMartini, Vice President en General Manager van EA Partners. "Het uitbrengen van Ninja Reflex toont perfect aan hoe flexibel het EA Partners-programma kan zijn en hoeveel baat onafhankelijke ontwikkelaars van alle soorten en maten daarbij kunnen hebben."

In Ninja Reflex worden door middel van oosterse vechtkunsten de reflexen en hand-oogcoördinatie van de speler getest en de reactietijd tot op de milliseconde precies gemeten. De ninjavaardigheden zijn eenvoudig te leren, maar lastig om machtig te worden. Spelers kunnen hun vaardigheden alleen ontwikkelen en van witte band opklimmen naar een derdegraads zwarte band, of ze kunnen tegen hun vrienden strijden om het hoogst haalbare als ninja in een felle strijd voor maximaal vier spelers.

Ga voor meer informatie over Ninja Reflex, waaronder aanbevelingen op video van Herb Perez, Olympisch kampioen taekwondo en chef van het Amerikaanse taekwondoteam voor de Olympische Spelen van 2008, en Steve Maxwell, zesvoudig Braziliaans kampioen jiujitsu, naar www.ninjareflex.com.

Ninja Reflex heeft de classificatie E10+ gekregen van ESRB, de Entertainment Software Rating Board, en 7+ van PEGI, de Pan European Game Information. Ga naar www.esrb.org en www.pegi.info voor de recentste informatie over de classificaties.

###

Over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA), hoofdkantoor in Redwood City, Californië, is koploper op het gebied van interactieve amusementssoftware. Het bedrijf is opgericht in 1982 en ontwikkelt, publiceert en verspreidt wereldwijd interactieve software voor videogamesystemen, computers, draadloze toestellen en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten uit onder vier merknamen: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 had EA een opbrengst van $3,09 miljard en had 24 titels die meer dan 1 miljoen keer werden verkocht. De homepage en gamesite van EA zijn te vinden op www.electronicarts.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige persberichten zijn te vinden op http://info.ea.com.

Over Nunchuck Games en Sanzaru Games
Nunchuck Games is een klein bedrijf met een grote missie: de creatie leiden van baanbrekende franchises voor de console gaming-markt. Nunchuck selecteerde de studio Sanzaru Games om Ninja Reflex te ontwikkelen. Beide bedrijven zijn opgericht door veteranen in de gamewereld, die meerdere platina spellen hebben uitgebracht. Nunchuck en Sanzaru opereren vanuit de San Francisco Bay Area.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Ninja Reflex is TM en © 2007 van Nunchuck Games Inc. Alle rechten voorbehouden. Nunchuck Games is een handelsmerk van Nunchuck Games Inc. Sanzaru Games is een handelsmerk van Sanzaru Games Inc. Nintendo DS en Wii zijn handelsmerken van Nintendo. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren.

Perscontact:

Eline Mellink & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl