Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)


P E R S B E R I C H T

KNV DOET NIEUWE STAP IN DUURZAAM ONDERNEMEN

Den Haag, 13 maart 2008 Vandaag tekent Koninklijk Nederlands Vervoer - Goederenvervoer voor een project in hhet programma Duurzame Logistiek van Connekt. In dit project worden vijftien pilotbedrijven geanalyseerd op duurzaamheidaspecten. Na deze analyse zal elk bedrijf aanbevelingen krijgen op welke wijze zij kunnen voldoen aan de standaarden van het Global Reporting Initiative (GRI). Uiteindelijk zal er een instrument worden ontwikkeld waarmee logistieke bedrijven zelfstandig aan de slag kunnen om aan GRI-standaarden te voldoen.

In februari is KNV Goederenvervoer toegetreden als deelnemer van het stakeholder programma van Global Reporting Initiative (GRI). Global Reporting Initiative werkt onder de auspiciën van het United Nations Environmental Programme (UNEP). De aansluiting bij GRI is een belangrijke stap die helpt om duurzaamheidrapportages van transportbedrijven op een eenduidige, transparante, vergelijkbare en eerlijke manier op te stellen en te presenteren. Hierdoor kunnen economische, milieutechnische en maatschappelijke prestaties eenduidig getoetst en onderling vergeleken worden. Een belangrijk doel voor KNV is de reductie van CO2 en NOX emissies per vervoerseenheid.

Duurzame Logistiek heeft de ambitie om het Nederlandse bedrijfsleven zijn logistiek en transport nog veel efficiënter en duurzamer te maken. Dat kan door het voorkomen van vervoer, meer logistieke efficiency, minder gebruik van fossiele brandstoffen. Kortom: Het Nederlandse bedrijfsleven vervoert compact, slim en zuinig. Duurzame Logistiek stimuleert en ondersteunt initiatieven zoals die van KNV Goederenvervoer.

KNV-Goederenvervoer is de werkgeversorganisatie van de toonaangevende logistieke dienstverleners en goederenvervoerbedrijven in Nederland.

Voor nadere informatie (

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV)