Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 maart 2008

Aangehouden met in bezit 160 gram softdrugs

Enschede

Een 19-jarige man uit het Duitse Bielefeld werd woensdagavond 12 maart aangehouden omdat hij probeerde een hoeveelheid softdrugs de grens over te smokkelen.

Politiemensen van het Grensoverschrijdend Politie Team viel woensdagavond 12 maart het gedrag op van een inzittende van een auto met een Duits kenteken aan de Nocturnestraat in Glanerbrug / Enschede. De auto was hen ook in het centrum van Enschede al opgevallen.

Omdat de politiemensen het vermoeden hadden dat de inzittende van de auto, die lopend bij de auto wegliep in de richting van de grens, drugs de grens naar Duitsland over wilde smokkelen werd hij gecontroleerd. Het bleek te gaan om een 19-jarige inwoner van het Duitse Bielefeld. Onder zijn kleding had de 19-jarige een drietal pakketjes, met naar later bleek ongeveer 160 gram wiet, die in beslaggenomen werden. De man is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij werd opgesloten. In de loop van donderdag de 13e is de 19-jarige voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Het kenteken van de Duitse auto, waar de 19-jarige uitstapte werd doorgegeven aan de Duitse politie, omdat deze Duitsland in was gereden. De auto, met daarin de beide overgebleven inzittenden, werd door de Duitse politie gecontroleerd en de twee hadden verder geen drugs meer bij zich. Wel werd van de bestuurder een bloedproef afgenomen omdat het vermoeden bestond dat hij de auto bestuurde onder invloed van drugs. Het rijbewijs van de bestuurder is daarbij door de Duitse politie ingevorderd. (08-031959)

Jongen aangehouden na diefstallen uit kleedkamer

Overdinkel

Een 17-jarige jongen uit Gronau is woensdag 12 maart aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn geweest voor een aantal diefstallen uit een kleedkamer op 20 februari jl.

Op 20 februari jl. werden er een aantal diefstallen gepleegd vanuit een van de kleedkamers van een voetbalclub aan de Kerkhofweg in Overdinkel. Een drietal aangiftes werden door slachtoffers gedaan waarbij geld en goederen bleken te zijn weggenomen. Een onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding van dit onderzoek werd woensdag 12 maart een 17-jarige jongen uit Gronau aangehouden. De 17-jarige is afgehoord en hij bekende een aantal van de diefstallen te hebben gepleegd. Hiervoor zal hij zich bij de rechter moeten verantwoorden. Gedurende het onderzoek werden een aantal ontvreemde goederen reeds bij de slachtoffers terugbezorgd, zonder dat de dader zich daarbij kenbaar maakte. Vermoedelijk is nu alleen nog geld verdwenen. (08-022580)

Aangehouden na bedelen om geld

Hengelo

Een 37-jarige man uit Hengelo werd woensdagmiddag 12 maart op het Industrieplein in Hengelo aangehouden omdat door politiemensen gezien werd dat hij om geld bedelde.

Politiemensen in burger zagen en hoorden woensdagmiddag dat een man passanten om geld vroeg in de tunnel die loopt van het NS-station in de richting van het Industrieplein in Hengelo. Ook een van de politiemensen werd door de man om geld gevraagd. Toen de politiemensen zich als zodanig kenbaar maakten en hem om een legitimatie vroegen, kon hij dit niet en gaf naar later bleek in eerste instantie een valse naam op.

Aan het bureau bleek het te gaan om een 37-jarige Hengeloer die naar bleek ook nog een 15-tal boetes had openstaan. Hiervoor kon hij of in totaal 1750 euro betalen of 17 dagen gevangenisstraf uitzitten. Hij koos voor dit laatste en is hiervoor opgesloten. Het bleek dat de boetes openstonden voor allemaal dezelfde feiten waarvoor hij ook nu weer werd aangehouden, hoofdzakelijk het bedelen en het daardoor veroorzaken van overlast. (08-031897)

Jongen aangehouden na brandstichting in abri

Oldenzaal

Met behulp van een buschauffeur kon woensdagvond 12 maart in Oldenzaal een 17-jarige jongen worden aangehouden die even daarvoor brand had gesticht in een abri op het busstation in Oldenzaal.

Woensdagavond 12 maart werd om ongeveer 19.40 uur bij de politie gemeld dat er op het busstation in Oldenzaal een abri in brand was gestoken. Direct daarop werd doorgegeven dat een van de buschauffeurs, een 40-jarige Enschedeër, achter de dader was aangegaan en hem op de Watertorenstraat had vastgepakt. Hier werd de jongen, een 17-jarige Oldenzaler, door de politiemensen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tijdens het verdere onderzoek werd duidelijk dat een tweede jongen, een 14-jarige Oldenzaler, ook bij de brandstichting was geweest. Hij is van huis opgehaald en heeft een verklaring afgelegd. De 14-jarige was erbij geweest maar had niet meegedaan aan de daadwerkelijk brandstichting.

De 17-jarige heeft bekend dat hij de brandstichting heeft gepleegd. Na verhoor is hij door zijn vader opgehaald. Proces-verbaal wordt er tegen hem opgemaakt. Het is nog niet bekend hoe groot de schade is die door de brandstichting aan de abri is ontstaan. (08-031930)

Twee geheime zenders uit de lucht gehaald.

Vroomshoop en Mander

Door het Agentschap Telecom zijn woensdagavond 12 maart, samen met de politie Twente, een tweetal geheime zenders uit de lucht gehaald.

Op de zolder van een woning aan het Plantsoen in Vroomshoop ging het daarbij om een zender die uitzond onder de namen "De Nachtwaker" en "De Mustang". Achter de knoppen werd een 28-jarige man uit Vroomshoop, niet zijnde de bewoner, aangetroffen. Tegen hem wordt door het Agentschap Telecom proces-verbaal opgemaakt en alle apparatuur is in beslag genomen.

In Mander werd de zender "Senseville" uit de lucht gehaald. Uitgezonden werd er vanuit een schuur bij een woning aan de Plasdijk. Een 30-jarige man uit Vasse kan hier een proces-verbaal van het Agentschap tegemoet zien en ook hier is de apparatuur in beslag genomen. (08-031907 / 08-031942)

Twee gewonden bij kopstaart aanrijding met drie auto's

Beuningen

Twee personen raakten woensdagmorgen 12 maart in Beuningen gewond bij een kopstaart aanrijding waarbij drie personenauto betrokken waren.

Woensdagmorgen 12 maart om ongeveer 08.30 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Denekamperstraat - Paanderdijk in Beuningen. Bleek dat een 23-jarige automobiliste uit Enter, rijdend over de Denekamperstraat, niet tijdig meer kon stoppen voor twee andere personenauto's die stil stonden voor de kruising met de Paanderdijk. Hierdoor ontstond een kopstaart aanrijding waarbij, naast de auto van de 23-jarige, ook de auto's van een 22-jarige Enschedese en een 43-jarige inwoonster van Denekamp betrokken waren.

De 23-jarige automobiliste uit Enter en een 16-jarig meisje uit Overdinkel, inzittende bij een van de drie auto's, raakten bij de aanrijding gewond. Na ter plaatse behandeld te zijn door ambulancepersoneel, konden beiden weer hun weg vervolgen.

Twee van de drie auto's waren dusdanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept. De auto van de 43-jarige mevrouw uit Denekamp kon op eigen kracht weer verder. (08-031609)

Zeven auto's van hetzelfde merk opengebroken

Overdinkel / Losser

In de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 maart zijn in Overdinkel en Losser een zevental auto's opengebroken van hetzelfde merk en allemaal op dezelfde wijze.

Zeven VW-Golfs zijn in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 maart jl. door nog onbekenden opengebroken in Overdinkel en Losser. In alle gevallen werd op identieke wijze het portier geopend en verdween radioapparatuur uit de auto's.

In Overdinkel gebeurde dat bij twee auto's aan Het Witte Zand en bij drie aan de Kerkhofweg. In Losser was het het geval bij een auto aan de Hofkamp en eentje aan de Kloppenstraat. De eigenaren van de auto's hebben ondertussen aangifte gedaan.

Uiteraard wil de politie graag ion contact komen met mensen die mogelijk in de nacht van dinsdag op woensdag in Overdinkel dan wel Losser iets is opgevallen wat verband kan houden met deze autokraken. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Losser van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man verliest kalmeringstabletten

Oldenzaal

Donderdagmorgen 13 maart heeft een inwoner van Oldenzaal een doosje met 30 kalmeringstabletten verloren.

Een inwoner van Oldenzaal gaf woensdagmorgen 13 maart rond 11.30 uur door dat hij even daarvoor tussen de Apotheek De Thij aan de Johanna van Burenlaan en zijn woning aan de Pastoor Geerdinkstraat, beiden in Oldenzaal, een doosje met 30 kalmeringstabletten had verloren.

Hij had de tabletten net opgehaald bij de apotheek en het gaat om kalmeringstabletten van het merk Mirtazapine. Vooral voor kinderen kunnen deze tabletten gevaarlijk zijn. De tabletten zitten in een doosje van apotheek De Thij. Een ieder die dit doosje vindt wordt verzocht deze terug te bezorgen bij of de apotheek of bij de politie. (08-032111)



Politie Twente