Carglass: "Al tien procent kilometerbesparing"


Carglass rolt ORTEC's routeplanner voor de mobiele service uit over België

HAACHT, 20080313 -- Na een succesvolle uitrol van ORTEC's planningsoplossing voor service- en routeplanning over vier service-centers in België, is Carglass nu druk bezig met de implementatie bij het vijfde service-center. De bedoeling is dat eind juli in totaal tien service-centers met het planningssysteem werken, dat door Carglass gebruikt wordt om de mobiele service in te plannen. Bij de eerste twee service-centers in Hasselt en Vilvoorde die sinds een paar maanden live zijn, heeft Carglass inmiddels al boven verwachting kunnen besparen op kilometerkosten.

Stressvermindering
"Bij deze service-centers rijden onze voertuigen ongeveer 10% minder kilometers", aldus Ronny Van den Driesch, Audit & Vehicle Manager van Carglass België-Luxemburg. "Daarnaast heeft ORTEC's planningsoplossing tijdsbesparing opgeleverd, wat heeft geleid tot stressvermindering en een efficiëntere werkwijze. Een planner kan nu in minder dan tien minuten een volledige route met diverse service-acties op verschillende locaties uitstippelen, waardoor er meer tijd vrij is voor de klant aan de balie. Onze chauffeurs zijn minder lang op de baan. We zijn sneller en op het afgesproken uur bij de klant, waardoor de klanten efficiënter kunnen worden bediend. Alles draait om onze klanten en het personeel. Als die tevreden zijn, zijn de aandeelhouders tevreden en is het cirkeltje weer rond. Ook onze Branch Managers Petra Govaerts (Hassellt) en Bernard Noël (Vilvoorde) zijn erg tevreden. Laatst gaven ze nog aan: dit systeem hadden we veel eerder moeten hebben."

Selectietraject
Carglass had de keus uit een aantal systemen en softwareleveranciers. "Het belangrijkste was voor ons de routeplanning en service. Omdat wij te maken hebben met werkzaamheden op locatie bij de klant, was de keuze snel gemaakt. ORTEC was de enige die een combinatie-oplossing kon aanbieden voor route- én serviceplanning. Daarnaast zijn wij ook op referentiebezoek geweest. Het door mij bezochte bedrijf werkte door het planningssysteem veel efficiënter, wat uiteraard resulteerde in mooie besparingen." Ronny Van den Driesch is erg te spreken over de samenwerking met ORTEC. "Ze hebben de juiste commerciële instelling en ze denken goed mee."

Toekomstmuziek
Voordat Carglass met ORTEC in zee ging, werkte het bedrijf met een handmatige planning. "We werkten met werkbonnen, waar we overigens nog steeds mee werken. Zij het dat de werkbonnen nu gerangschikt worden op basis van planningsvoorstellen uit het planningssysteem. Daarvoor werd de planning gemaakt op basis van de expertise van de dispatchers", zegt Ronny Van den Driesch. "Het is bijna niet voor te stellen dat het zo snel kan gaan. Eind juli zijn we live met de tien service-centers. Wie weet welke kant we dan nog opgaan. Misschien dat over zo'n twee jaar de tien grote service-centers de kleinere in de regio wel gaan aansturen, maar dat is nog toekomstmuziek. Pas als de tien service-centers er al een jaar goed mee werken, kijken we verder."

Over Carglass®
Carglass is de specialist in het herstellen en vervangen van autoruiten in Belux. Elk jaar helpt Carglass® meer dan 300 000 automobilisten. Carglass beschikt over 39 service-centers verspreid over heel België en 80 servicewagens die worden ingezet om bij de klanten langs te gaan. Bovendien geeft Carglass levenslange garantie op het geleverde werk, de gebruikte materialen en de uitgevoerde reparaties.

Over ORTEC
ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 800 klanten wereldwijd, 700 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.





ORTEC