Gemeente Dongen


"In Dongen doen we dingen samen"
Home - Sitemap - Gemeentegids __________ %title%

* Actueel

* Over de gemeente

* Digitaal loket

* Bestuur en politiek

* Wonen en leven

* Onderwijs, welzijn en zorg

* Plannen en projecten

* Werken en ondernemen

* Vrije tijd

* Service

Inspraak over voorontwerp-bestemmingsplan De Beljaart

Donderdagavond 13 maart om 19.30 uur vindt in de centrale hal van het gemeentehuis een inspraakavond plaats over het
voorontwerp-bestemmingsplan De Beljaart. Tijdens deze avond krijgt u een toelichting op de plannen en kunt u vragen stellen aan medewerkers van de gemeente. De reacties die naar voren komen, neemt het gemeentebestuur als inspraakreacties mee.

Nieuwbouwlocatie De Beljaart is inmiddels een begrip aan het worden in Dongen. Er wordt al volop gebouwd en de aanstaande bewoners van Fase 1 hebben al kennis gemaakt met elkaar. Waarom is een bestemmingsplan dan nog nodig? Heel eenvoudig: om de nieuwbouw in de volgende fases mogelijk te maken. Voor de realisatie van Fase 1 is een zogeheten vrijstellingsprocedure doorlopen van het huidige bestemmingsplan. Maar in De Beljaart is ruimte voor ongeveer 850 woningen en enkele voorzieningen en daar voorzien de nu geldende bestemmingsplannen niet in, licht wethouder Joop Velthoven toe.

Van vier naar één
In het gebied waar De Beljaart wordt gebouwd, gelden nu vier bestemmingsplannen: 'Lage Ham, 1e herziening', 'Buitengebied', 'Dongen Buitengebied' en Bestemmingsplan Randzone Bolkensteeg. Voor het hele plangebied moet er nu één nieuw bestemmingsplan komen. Het gebied loopt van de Onkelsloot tot ongeveer aan de sticht tegenover de Noorderlaan. Aan de oostzijde grenst de locatie aan de Bolkensteeg en de zuidelijke begrenzing ligt aan de Hoge Ham en de Lage Ham.

Hoogtes en breedtes
Het nieuwe bestemmingsplan De Beljaart beschrijft straks wat er met de ruimte op deze locatie mag gebeuren. Het geldt voor burgers, bedrijven en voor de gemeente zelf. Daarnaast bepaalt het ook de bouwmogelijkheden. Het voorontwerp van het bestemmingsplan geeft bijvoorbeeld aan dat er naast woningen ook ruimte is voor voorzieningen, zoals een combinatie van huisartsen en apotheek, een basisschool en een sportzaal. Tijdens de inspraakavond is er onder andere een toelichting op het beeldkwaliteitplan voor De Beljaart, de fasering van de bouw en de inspraakmogelijkheden.

Inspraak
Bent u niet in de gelegenheid om de avond bij te wonen, maar wilt u de plannen wel inzien? Het voorontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 22 februari tot en met 4 april ter inzage bij de balie Bouwen van de gemeente Dongen. U kunt de stukken inzien van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdag ook van 14.00 tot 16.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur.