Rapport SP Rheden: Veel ideeën en veel ongenoegen over Hart van Dieren


Resultaten van de enquete 'Lucht je Hart!'

DIEREN, 20080313 -- In december en februari heeft de SP afdeling Rheden onder het motto `Lucht je Hart!' op diverse locaties in Dieren enquêtes afgenomen over Hart van Dieren. Bijna 300 mensen hebben hun mening gegeven over de verkeerssituatie in het dorp. Lees het complete verslag op www.rheden.sp.nl

De enquête leidt tot de volgende conclusies en aanbevelingen:
78% van de geënquêteerden vindt dat Dieren wél een verkeersprobleem heeft. Er zijn meerdere ideeën en oplossingen voor dit verkeersprobleem aangedragen, die serieus bekeken moeten worden. Zo wil 32% van de ondervraagden duidelijkheid over het doortrekken van de A348. Ruim een kwart ziet wel wat in de mogelijkheid van enkele ongelijkvloerse verbindingen tussen Dieren Noord en Zuid. Ook zijn er veel klachten geuit over de afstelling van verkeerslichten en spoorbomen. En vooal de oversteek bij de Shell naar het Rhedens wordt als zeer gevaarlijk beschouwd.

Ook een belangrijke, maar treurige conclusie is, dat er een groot ongenoegen is onder de Dierense bevolking. Veel Dierenaren zijn boos over de verspilling van gelden en de gebrekkige inspraak.

Voor de SP zijn inspraak en transparantie van het grootste belang bij dit project. Duidelijk is dat er een plan met draagvlak moet komen in samenspraak met de bevolking. De SP zal hier dan ook op blijven wijzen, zowel bij de verantwoordelijken in de gemeente als in de provincie. De conclusies en aanbevelingen van dit verslag ziet de SP als ondersteuning daarvan.

Twee bewoners uit Dieren geven in hun reactie een duidelijke conclusie en aanbeveling:

`Inspraak zonder uitspraak leidt tot opspraak, is hier maar weer eens al te waar gebleken.'

`Er is nu een kans de situatie rond weg en spoor te verbeteren. Die moet benut worden. Hoewel het niet iedereen naar de zin gemaakt kan worden, is draagvlak van de Dierense bevolking voor een nieuw plan een essentiële voorwaarde. De bevolking moet met de oplossing verder leven wanneer de beleidsmakers, bestuurders en politici vertrokken zijn.'





SP Rheden