De restauratie van olijfoliefabriek in Datca Turkije naar luxe villa


Terug naar het authentieke Turkije

HAARLEM, 20080313 -- Jeroen en Ebru zijn tijdens hun eerste bezoek aan Datca enorm onder de indruk geraakt van dit mooie authentieke schiereiland. Afgelopen jaar hebben zij er een olijfgaard en een 100 jaar oude olijfoliefabriek gekocht. Hoe is een en ander tot stand gekomen en wat zijn hun verdere plannen?

Om meer bekend te raken met het prachtige schiereiland Datca hebben Jeroen en Ebru in eerste instantie een makelaar in de arm genomen. De makelaar heeft hen rond geleid op het eiland niet alleen om het onroerend goed in datca te laten zien maar ook om hen kennis laten maken met de lokale bevolking en de geschiedenis van het eiland. Kort hierna hebben zij een olijfgaard gekocht met olijfbomen en amandelbomen. Het plan is om hier een huis op te bouwen met studio's met als uiteindelijk doel het opzetten van een bed & breakfast.

Doordat er op het eiland veel oude gebouwen staan, een stijl die hen erg aanspreekt, hebben zij ook gezocht naar een historisch gebouw dat zij zelf zouden kunnen restaureren. Toen de makelaar de olijffabriek op de adembenemende plaats liet zien was de beslissing snel gemaakt. Omdat de restauratie sneller gereed kan zijn dan de bouw van het huis besloten zij eerst de fabriek te restaureren tot een luxe vakantievilla.

De olijfoliefabriek ligt nabij Mesudiye, met vrij uizicht over de Egeïsche zee, direct aan de weg naar een idyllische strandje. In de tuin staan prachtige oude olijfbomen die in oktober vol hangen met zwarte olijven.

De olijffabriek wordt gerestaureerd tot een luxe villa met behoud van alle authentieke details zoals de olijfperzen, openhaarden etc. In de tuin komt naast een grote veranda een zwembad met uitzicht op zee. Na de restauratie zal de villa beschikken over 6 slaapplaatsen. De oude olijfoliefabriek is in het voorjaar van 2009 naar verwachting omgetoverd tot een luxe villa en gereed voor de verhuur.

Op www.villaolivio.com is de restauratie te volgen





villaolivio.com