Herinneringsballon ook in Nederland steeds populairder


Groet aan een dierbare overledene

MILL, 20080313 -- Regelmatig zie je de laatste tijd lichtgevende stipjes aan de hemel die snel naar boven bewegen en uit het zicht verdwijnen. Het gaat hierbij dan niet om UFO's of geheimzinnige natuurverschijnselen, maar om herinneringsballonnen. Deze unieke ballonnen zijn nu ook in Mill verkrijgbaar en te bestellen via www.herinneringsballon.nl.

De Herinneringsballon wordt ook wel eens een Nightglowballoon of Luchtlantaarn genoemd en komt oorspronkelijk uit Azië. "Daar laten ze de ballonnen op in de hoop dat ze hen geluk brengen," zegt Corné Kremers van de Verhuur en Verkoopschuur in Mill. "Ook komt het voor dat men er met een viltstift of verf namen of boodschappen voor overledenen op schrijft en noemt men het een postcard to heaven."
Volgens Kremers gebeurt dat hier in Nederland de laatste tijd ook steeds vaker. "Wij verkopen de ballonnen sinds vorig jaar als Nightglowballoons maar de laatste tijd worden ze besteld en gebruikt als een herdenkings- of herinneringsballon." De ballonnen zijn in diverse kleuren leverbaar. "In de avond zijn de witte het beste te zien maar ook een gekleurde ballon is een prachtig gezicht bij het invallen van de avond."
De ballonnen bestaan uit een ring gemaakt van licht Balsa hout, speciaal geïmpregneerd (brandwerend) rijstpapier en een wax-brander. Corné Kremers zegt: "Het werkt net als een echte hete luchtballon. Als je het brandertje aansteekt bolt de ballon op en stijgt hij langzaam maar zeker hoger en hoger." De brandduur ligt tussen de 15 en 25 minuten en de Herinneringsballon kan tot ettelijke honderden meters hoogte stijgen.

Voor meer informatie over de Herinneringsballon of Nightglowballoons kunt u terecht op www.herinneringsballon.nl en www.verkoopschuur.nl





Ingezonden persbericht