Ingezonden persbericht



Amsterdam, 27 augustus 2007

Jury en datum Woutertje Pieterse Prijs 2008 bekend

De jury die de winnaar gaat bepalen van de Woutertje Pieterse Prijs 2008 is als volgt samengesteld: Frits Spits, programmamaker KRO, voorzitter, Gerbrand Bakker, schrijver, vertaler en hovenier, Irma Boom, ontwerper en Joke Linders, docent jeugdliteratuur, criticus en biograaf.

De Woutertje Pieterse Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een auteur van een oorspronkelijk Nederlandstalig jeugdboek dat tussen 1 januari en 31 december van het jaar voorafgaand aan de prijsuitreiking is uitgekomen. De jury heeft echter de vrijheid de prijs niet toe te kennen, indien er geen boek van voldoende kwaliteit voorhanden is. De in aanmerking komende werken worden beoordeeld op zowel taal en inhoud als op illustratie en vormgeving.

De Woutertje Pieterse Prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro en zal op donderdag 13 maart 2008 voor de éénentwintigste keer worden uitgereikt. De prijs wordt financieel mogelijk gemaakt door de auteursrechtorganisatie Stichting LIRA (Literaire Rechten Auteurs).