Technische Universiteit Delft

Kakkerlakken en organisch afval voor een betere wereld

Persuitnodiging finale scholierenwedstrijd Imagine, donderdag 13 maart, Ede

Donderdag 13 maart zal in congrescentrum De Reehorst in Ede de finale plaatsvinden van de scholierenwedstrijd Imagine. Tijdens NBC-12, het congres van de Nederlandse Biotechnologische Vereniging, zullen zes groepen middelbare scholieren hun plannen voor de toepassing van life science in een ontwikkelingsland presenteren. De finale wordt gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske.

Een jury onder leiding van de voormalige collegevoorzitter van de TU Delft, Hans van Luijk, zal de presentaties beoordelen. Na een korte (video)toespraak van Minister Plasterk zal de winnaar van de vijfde editie van Imagine bekend gemaakt worden. Na de prijsuitreiking is er een borrel waarbij gelegenheid is om de winnaars, organisatoren, jury en wetenschappers te spreken.

De finalisten en hun projecten zijn:
* Ruben de Nie, Reinier Verhoog, Florijn de Graaf, Ijsbrand den Rooijen ('t Atrium, Amersfoort) Composieten uit Bamboe
* Niels Klop, Anica Braun, Stephan van den Bosch, José Boekema, Berte van de Weerd (Johannes Fontanus College, Barneveld) Een nieuwe weg om hoge kwaliteit biogas uit voedselresten te winnen
* Mara van Welie, Anne Lycia ten Cate, Esther Jongsma, Merel Witteman (R.S.G. Pantarijn, Wageningen) Van insectenplaag tot chitinezegen
* Fons Mentink, Frederique Baas, Michiel Roelofs, Duko Bruijstens (Stabrecht College, Geldrop) Desalinatie van landbouwgrond
* Petra Pubben, Bastiaan Ippel, Jori Jansen (Christelijk Gymnasium, Utrecht) Biogas uit organisch afval
* Rachel Marty, Marjolein Huizing, Lotte Snoek ('t Atrium, Amersfoort) Van waterplant tot levensvoorziening

De finale vindt plaats van 15.00 uur tot 17.00 uur:
15.00 Introductie scholierenwedstrijd Imagine
15.10 Introductie jury en de zes finalisten
15.15 filmpjes en presentaties 3 finalisten
16.00 Intermezzo
16.15 filmpjes en presentaties 3 finalisten
17.00 afsluiting finale gevolgd door prijsuitreiking rond 17.15 uur

Stichting Imagine Life Sciences
Stichting Imagine Life Sciences, de organisator van de scholierenwedstrijd, streeft ernaar om het winnende project in een ontwikkelingsland uit te voeren. De winnaars zullen het project bezoeken.

De aan de TU Delft gelieerde Stichting Imagine Life Sciences is een algemeen nut beogende instelling die scholieren en wetenschappers stimuleert samen te werken aan toepassingen van life sciences in ontwikkelingslanden. Dit is de vijfde finale van de jaarlijkse scholierencompetitie. Eerdere winnende projecten zijn onder andere het maken van biodiesel uit algen in Mozambique en de winning van avocado-olie in Kenia (zie ook http://foundation-imagine.org).

Aanmelden en interviewen finalisten
U kunt zich aanmelden voor het bijwonen van de finale en de prijsuitreiking door een email te sturen naar b.j.j.a.vandenberg@tudelft.nl. Voorafgaand aan de finale, van 11.00 tot 14.00 uur, is er voldoende gelegenheid voor het interviewen van de finalisten. Als u hier gebruik van wilt maken dan graag een verzoek naar bovenstaand emailadres. Er wordt dan tijd voor u ingepland. Uiteraard is er ook na afloop ruimte voor vragen en een gesprek.

Meer informatie
Voor meer informatie over de scholierenwedstrijd Imagine en Stichting Imagine Life Sciences, zie http://foundation-imagine.org, of neem contact op met Bas van den Berg: b.j.j.a.vandenberg@tudelft.nl / 015 2785011 / 06 20119188.