Gemeente Echt-Susteren


Opknapbeurt Molenweg en Koestraat in Koningsbosch

De weg en de grindbermen in de Molenweg en de Koestraat in Koningsbosch zijn aan vervanging toe. Om de afvoer van regenwater en de verkeersveiligheid te verbeteren, knapt de gemeente nog dit jaar beide wegen op.

Het traject dat van uiterlijk verandert, is het deel Molenweg vanaf de Kerkstraat tot aan het kruispunt Koestraat en de Koestraat vanaf de Molenweg tot voorbij de Haverterstraat tot aan de grens met de bebouwde kom.

Het straatbeeld ondergaat een volledige metamorfose. De bestaande asfaltverharding en de grindbermen worden vervangen, er komt een nieuw riool, nieuwe straatverlichting en er worden kabels- en leidingwerkzaamheden verricht. Daarnaast worden enkele bomen gekapt en nieuwe geplant. Een tweede belangrijke verbetering is de vergroting van de verkeersveiligheid.

De uitvoering van dit project start na de zomervakantie van 2008 en is volgens plan begin 2009 gereed. Voor aan deze grote opknapbeurt wordt begonnen, vinden er eerst onderzoeken plaats naar de conditie van de bomen, de riolering, de kabels en leidingen, de ondergrond, de wegfundering en de asfaltverharding.

Eind april willen we met de bewoners van beide straten en met andere belangstellenden over het voorlopige ontwerp en de vervolgstappen van gedachten wisselen.