Gemeente Utrecht

Akkoord tussen NS en Utrecht: onderzoek naar woningbouw in Cartesiusdriehoek

De gemeente Utrecht en NS Poort onderzoeken of het mogelijk is woningen te bouwen in de Cartesiusdriehoek. Ook kleinschalige bedrijvigheid behoort tot de mogelijkheden. Directievoorzitter Pamela Boumeester van NS Poort (vastgoedbedrijf van de NS) en wethouder Harrie Bosch (Wonen) hebben hierover vandaag een intentieovereenkomst getekend op vastgoedbeurs Mipim in Cannes. De resultaten van het onderzoek worden eind dit jaar bekend.

Doel van deze overeenkomst is de komende maanden te werken aan een stedenbouwkundige verkenning voor de Cartesiusdriehoek (twaalf hectare) en het gebied bij de 2e Daalsedijk (negen hectare). De ligging van het gebied naast de sporen maakt de ontwikkeling een ingewikkelde opgave. Ook is de aansluiting op het wegennet onderwerp van studie.

Dit industriële gebied is een van de laatste grote plekken dicht bij de binnenstad die nog voor woningbouw en bedrijvigheid herontwikkeld kunnen worden. Bovendien ligt deze locatie met de bouw van Leidsche Rijn in het nieuwe geografisch hart van Utrecht en straks precies tussen de centra van Leidsche Rijn en binnenstad.