PRESS RELEASE

Time : 11:55:45
Date : 13 March 2008
Sender Name: FEBELGRA

FEBELGRA & ATRADIUS LANCEREN SAMEN NIEUWE KREDIETVERZEKERING

Brussel, 12 maart 2008 - Febelgra, de beroepsfederatie van de Belgische grafische industrie en Atradius, marktleider in kredietverzekering, ondertekenen een contract tot samenwerking en lanceren samen de "Febelgra Polis", een verzekering tegen wanbetalers, toegespitst op de wensen en de problematiek van de Febelgra leden.

In haar permanente zoektocht naar nieuwe dienstverlening bestudeerde Febelgra voor haar leden de voordelen van een kredietverzekering tegen wanbetalers. De uiteindelijke keuze viel op Atradius omwille van het aanbod, de voordelen en de transparantie. Met meer dan 130 000 faillissementen per jaar op Europees niveau en een veelvoud daarvan aan slechte betalers is het ook in de grafische sector noodzakelijk de eigen onderneming te beschermen tegen de daar uitvloeiende onbetaalde facturen.

Naast het verstrekken van informatierapporten en de interne Febelgra incassodienst sluit Febelgra nu de credit managementcirkel door het aanbieden van een op maat ontwikkelde kredietverzekeringspolis. De "Febelgra Polis" werd dan ook door Atradius specifiek ontworpen en afgestemd op het profiel van de Febelgra leden gebaseerd op haar ervaringen binnen deze sector.

Voor de specifieke noden van de grafische KMO ontwikkelde Atradius de "Febelgra Compact Polis". De grafische ondernemer met een omzet lager dan ¤ 2,5 miljoen kan aldus genieten van een makkelijk te beheren polis die een ruime dekking biedt aan een meer dan aanvaardbare prijs.

De samenwerking tussen Febelgra en Atradius werd ondertekend op woensdag 12 maart, tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Febelgra. Op de foto: René Van den Berghe (links) namens FEBELGRA en Gaston Alleman, Commercial Manager Atradius (rechts).

Meer info:
Febelgra Vlaanderen - Gilberte Le Jeune
Tel + 32 (0) 3 / 226 03 50
gilberte@febelgra-vlaanderen.be

Atradius - Christine Gerryn
Tel: + 32 (0) 81 / 32 47 85
christine.gerryn@atradius.com

De foto is eveneens beschikbaar op www.pressreleases.be.

Over Febelgra
Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie en vertegenwoordigt alle ondernemingen in de drukkerijsector, de prepress- en afwerkingbranches. Febelgra telt meer dan 750 aangesloten ondernemingen. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis van de grote, middelgrote en kleine ondernemingen van de sector. Zij treedt op als officieel woordvoerder van de sector bij de regionale, federale, Europese en internationale overheden, bij de administratie, de vakbonden, de media, de academische wereld en de niet-gouvernementele organisaties. Haar acties betreffen alle materies die belangrijk zijn voor de grafische nijverheid. Deze zijn vooral toegespitst op de economische, sociale, federale, juridische en milieuvraagstukken en promotieactiviteiten. Als koepelorganisatie telt Febelgra 3 regionale pijlers, Febelgra Vlaanderen, Febelgra Wallonië, en Febelgra Brussel die instaan voor de rechtstreekse contacten en dienstverlening aan de aangesloten bedrijven.
Meer informatie vindt u op www.febelgra.be.

Over Atradius
Atradius is wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van kredietverzekering. Het premie-incasso van de maatschappij bedraagt ongeveer ¤ 1,8 miljard en haar marktaandeel wereldwijd beloopt 31%. Ze verzekert jaarlijks voor ongeveer ¤ 465 miljard aan handelstransacties tegen het wanbetalingrisico en heeft een ruim productaanbod, gaande van kredietverzekering tot incasso van vorderingen. Met 3.900 werknemers en meer dan 160 kantoren in 40 landen heeft Atradius toegang tot commerciële informatie over meer dan 52 miljoen ondernemingen wereldwijd en neemt het elke dag meer dan 12.000 beslissingen inzake kredietlimieten. Atradius heeft een rating "A" van Standard & Poor's (stabiele vooruitzichten) en "A2" van Moody's (stabiele vooruitzichten).
Meer informatie vindt u op www.atradius.be of op www.atradius.com.

URL:
http://www.febelgra.be
http://www.atradius.be