Time : 11:24:14
Date : 13 March 2008
Sender Name: Regie der Gebouwen

Regie der Gebouwen, lijst van de beheerde federale gebouwen

De Regie der Gebouwen wenst hierbij te reageren op persartikels verschenen in De Tijd online (12.03.2008) en Het Laatste Nieuws (13.03.2008).

De Regie der Gebouwen benadrukt dat zij wel degelijk over een gedetailleerde lijst beschikt van de federale gebouwen die ze beheert. Deze lijst is beschikbaar per stad en per gemeente en bevat ook de diensten die deze gebouwen bezetten.

De Regie der Gebouwen beheert 1054 gebouwen die eigendom zijn van de Belgische staat (4,9 MIO m²) en huurt 576 gebouwen (2,9 MIO m²) (referentie maart 2008). Deze gegevens worden elke maand op onze website www.regiedergebouwen.be geactualiseerd (rubriek bevoegdheden).

De Regie der Gebouwen beschikt eveneens over een gedetailleerde databank van alle beheerde gebouwen, die dagelijks wordt geactualiseerd. Op basis hiervan kan een lijst worden opgesteld van de goederen die reeds voor verkoop zijn overgedragen aan de FOD Financiën (de aankoopcomités). De waardebepaling van deze onroerende goederen behoort tot de exclusieve bevoegdheid van de aankoopcomités.

De Regie der Gebouwen kan dus perfect een lijst opmaken van de gebouwen of delen van gebouwencomplexen die niet meer gebruikt worden. Elke nieuwe bestemming die voor deze gebouwen wordt voorzien, dient grondig onderzocht te worden. Ondermeer of er geen juridische beperkingen zijn die een verkoop kunnen bemoeilijken, of de procedures i.v.m. een eventuele bodemverontreiniging nageleefd worden, ...

Daarenboven heeft de Regie der Gebouwen in het verleden steeds, op vraag van diverse overheidsinstanties, lijsten opgesteld met de door haar beheerde federale gebouwen en de gebouwen die reeds verkocht werden. De gebouwen die nog in aanmerking kunnen komen voor een eventuele verkoop, worden momenteel onderzocht.

Johan Vanderborght
Woordvoerder
Regie der Gebouwen
Gulden Vlieslaan 87 bus 2
1060 Brussel

---

-------
Tel.: +32(0)2-541 65 05
Fax: +32 (0)2-541 65 01
Mobile: 0479/31 26 91
johan.vanderborght@regiedergebouwen.be
jwww.regiedergebouwen.be

URL: http://www.regiedergebouwen.be http://www.regiedesbatiments.be