Ingezonden persbericht

NB: persfoto's bij dit onderwerp kunt u vinden op www.aviodrome.nl/persfoto
Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Aviodrome maakt een vliegende start in het Paasweekend

Vliegseizoen begint voor passagiers van bijzondere vliegtuigen!

Lelystad, 13 maart 2008 - Het vliegseizoen van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome gaat in het paasweekend van 21-24 maart van start. Iedereen kan in dat weekend kennis maken met de historische en spectaculaire vliegtuigen die het komende seizoen de rondvluchten gaan maken. Een aantal vliegtuig staat op het platform van de Aviodrome; over alle andere kan men bij informatiestands alle informatie krijgen.

De Aviodrome biedt dit jaar een uitgebreid vliegprogramma aan. Er kunnen rondvluchten gemaakt worden in de Catalina vliegboot en in de acrobatische Fokker S.11. Naast de rondvluchten in de historische vliegtuigen staan er volop Kindervliegdagen in de planning. Kinderen van 8 t/m 16 jaar kunnen een proefvliegles krijgen en zelf een echt vliegtuig besturen. Een avontuur voor groot én klein is een vlucht in een Russische Antonov An-2 tweedekker. En waaghalzen met een vliegbrevet kunnen dit seizoen zelfs een vlucht maken in een Fouga Magister straaljager.

Twee 'nieuwe' klassiekers

Bijzondere vliegtuigen van dit vliegseizoen zijn de Douglas DC-3 Dakota en de Junkers Ju-52. De Dakota is het meest gebouwde verkeersvliegtuig aller tijden. Deze Amerikaanse machine vliegt dankzij DDA Classic Airlines het komende vliegseizoen regelmatig bij de Aviodrome. In september komt ook de historische driemotorige Junkers Ju-52 naar de Aviodrome. De Junkers komt voor een weekend overvliegen vanuit Duitsland om in Lelystad rondvluchten met passagiers uit te voeren. Deze 'Tante Ju' is het meest gebouwde Europese verkeersvliegtuig uit de periode tot de Tweede Wereldoorlog.

Historische vliegtuigen

De Catalina bezorgt de passagiers een onvergetelijke vlucht. Tijdens de rondvlucht maakt de Catalina een waterlanding, de 'Splash & Go', op het IJsselmeer of het Markermeer.

De Fouga Magister straaljager uit de jaren zestig is een droom van elke luchtvaartfan. Op aanvraag kan een vlucht geboekt worden door iedereen die in bezit is (geweest) van een vliegbrevet of daarvoor in opleiding is. Daarnaast staan de Cessna 172 en de Robinson R44, respectievelijk het populairste sportvliegtuig en de populairste helikopter van de afgelopen jaren, klaar om iedereen Nederland vanuit de lucht te laten zien.

Voor alle jeugdige co-piloten in spe...

De Kindervliegdagen zijn speciaal voor kinderen van 8 t/m 16 jaar. Zij krijgen de gelegenheid om een Cessna 150 te besturen en zich even een echte co-piloot te voelen. De Cessna 150 is een tweepersoons sportvliegtuigje en staat klaar op de speciale kindervliegdagen om de kinderen een onvergetelijke dag te bezorgen. De kinderen krijgen eerst een half uur grondinstructie waarna zij onder begeleiding van een ervaren piloot gaan vliegen. Ouders worden niet vergeten want zij krijgen ook de gelegenheid om met de kinderen mee te vliegen; in dat geval wordt gevlogen in een grotere Cessna 172.

Reserveren

Er moet tijdig gereserveerd worden voor vrijwel alle vluchten. Op www.aviodrome.nl kunnen de rondvluchten direct geboekt worden. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25 ct.p.min.) of per e-mail: flightoperations@aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzonderingen van de maandagen buiten de schoolvakanties, en bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad.

Klik voor meer informatie op:
* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl
Website: www.aviodrome.nl