GAIA


Persbericht © GAIA

13 maart 2008

PIGS IN PAIN wint de Conga Awards

'Pigs in Pain', de campagne van dierenrechtenorganisatie GAIA tegen onverdoofde varkenscastratie, heeft de vijfde editie gewonnen van de Conga Awards. Deze onderscheiding voor de best geïntegreerde campagne wordt georganiseerd door de Arteveldehogeschool in Gent. De winnaar werd gekozen door de studenten van het derde jaar communicatiemanagement.

Ze loofden 'Pigs in Pain' voor het grensaftastend idee, voor het strategisch inzicht en het aanwenden van verschillende media. Speciaal voor de campagne, die voor GAIA werd bedacht door het reclamebureau Duval Guillaume Brussels, werd een eigen groep (Pigs in Pain) en single (Why the pain) gelanceerd om het onverdoofd castreren van biggen aan te klagen. In de single was een sample te horen van een krijsende big. De videoclip van Pigs in Pain werd meermaals op Jim TV uitgezonden.

Met deze campagne wist GAIA niet enkel het grote publiek te sensibiliseren maar slaagde de organisatie er ook in om de problematiek van het onverdoofd castreren van varkens als een ernstig probleem voor het dierenwelzijn op de politieke agenda te krijgen. Eind vorig jaar won Pigs in Pain ook de London International Awards, een van de meest prestigieuze prijzen in de reclamewereld.

Meer over onze campagne tegen (onverdoofde) varkenscastratie Zie het origineel