Politie Zuid-Holland-Zuid

Derde verdachte aangehouden na beroving

Alblasserdam, 13-03-2008 o De politie heeft op dinsdagmiddag 11 maart een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man, tijdelijk werkzaam als stagiaire bij een bank aan de Haven in Alblasserdam, wordt verdacht van betrokkenheid bij een beroving op maandagmiddag 10 maart.

De politie hield direct na de beroving al twee mannen in de leeftijd van 18 en 20 jaar uit Dordrecht aan. Zij worden verdacht van het beroven van een handtas met daarin 8000 euro.

Op maandagmiddag 10 maart stond een 69-jarige man uit Alblasserdam voor een bank aan de Haven in zijn auto te wachten op zijn 66-jarige vrouw. De vrouw was het pand binnengegaan om een geldbedrag te pinnen. Toen zij terugkwam en plaatsnam in de auto werd het portier opengetrokken en werd door een voor het echtpaar onbekende man de handtas met daarin het geldbedrag van het dashboard gegrist. Zij kon de tas nog even vasthouden waarna de man met kracht de tas lostrok en wegrende. De 69-jarige man zette daarop rennend de achtervolging in. Op de hoek van het bankgebouw zag hij een man met een rood kledingstuk aan met zijn armen zwaaien. Hij probeerde de verdachte tegen te houden en rende eveneens achter de verdachte aan. De 69-jarige man raakte daarna het zicht op beide mannen kwijt. Hij rende daarop door een steeg de parkeerplaats van het gemeentehuis op waar hij een auto zag wegrijden met daarin twee mannen. De man is daarop met zijn vrouw teruggegaan naar het bankgebouw en heeft de komst van de politie afgewacht.
Surveillerende agenten zagen op basis van het door de Gemeenschappelijke Meldcentrale uitgegeven kenteken een auto op de Lekdijk in Kinderdijk rijden die voldeed aan het signalement. Omdat het niet bekend was of er wapens in het spel waren, werd er voor versterking een tweede politieauto bijgeroepen. De auto van de verdachten werd daarop klemgereden waarna de twee mannen konden worden aangehouden. Na onderzoek werd de tas met inhoud in de auto teruggevonden. De 20-jarige man heeft inmiddels bekend de tas te hebben weggenomen. Beide mannen zijn in verzekering gesteld.