Politie Gelderland-Midden

Politie int op grote schaal openstaande vonnissen


Publicatiedatum: 13-3-2008 22:34:07

ARNHEM - De politie inde donderdagmiddag en -avond op grote schaal openstaande vonnissen in Arnhem-Zuid. In samenwerking met de Parketpolitie werd op zo'n honderd adressen opgetreden tegen bewoners die na het overschrijden van de termijnen niet voornemens waren hun boetes te betalen of mensen die nog een gevangenisstraf moesten uitzitten.

In totaal werd er voor ongeveer 4000 euro aan openstaande boetes geïnd. Twee personen werden aangehouden omdat zij de boetes niet betaalden. Bij aankomst aan het bureau werd alsnog betaald en konden de twee weer vertrekken. Ook werden drie voertuigen buiten gebruik gesteld.

De politie kan bij het uitvoeren van de zogeheten executietaak gebruik maken van maatregelen, zoals het buiten gebruik stellen van voertuigen of het gijzelen van personen. Met deze maatregelen wil de politie bewerkstelligen dat de boetes alsnog betaald worden. De buiten gebruik gestelde voertuigen zijn afgesleept. De eigenaren krijgen de voertuigen weer terug, na betaling van de boete.

De actie begon om 15.00 uur en duurde tot 22.00 uur. De politie zette 25 mensen in voor deze actie.