Socialistische Partij Groningen

postpakket met taart als steun voor werknemers Postkantoren

13-03-2008 * De Groninger SP-afdeling zal vrijdag op alle Groninger Postkantoren een postpakket met daarin een grote slagroomtaart bezorgen. Vorige week werd duidelijk dat Postkantoren BV ook de laatste postkantoren wil sluiten, daarmee is toekomst van de medewerkers onduidelijk. De taart is bedoeld als steun voor die werknemers.

Smits maakt zich zorgen over de toekomst van de mensen die bij de postkantoren werken: "Met het aanbieden van een taart willen wij de werknemers een hart onder de riem steken, dat verdienen ze. Wat de SP betreft moeten die werknemers alle hulp krijgen die nodig is om een vervangende baan te vinden." De Tweede Kamer-fractie van de SP zal staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken in een spoeddebat vragen daarop toe te zien.

De SP is ook bezorgd over de dienstverlening. "Postkantoren zijn laagdrempelig en toegankelijk, alles zit onder één dak, waarom veranderen als dit verslechteren betekend?" aldus Manja Smits, afdelingsvoorzitter van de SP in Groningen. "Postkantoren zijn nu verantwoordelijk voor het uitgeven van belangrijke documenten als kentekenbewijzen en Ov-studentenkaarten. Met het verdwijnen van de postkantoren moet die dienstverlening door andere instanties worden overgenomen. Dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit" zegt Smits.