Gemeente Duiven


De week van Nederland Schoon ook in Duiven

---

afbeelding logo persbericht

De gemeente Duiven organiseert samen met Groen Links op 14 en 15 maart twee actiedagen om zwerfvuil op te ruimen in Duiven, Groessen en Loo. Voor zaterdag 15 maart wordt nog gezocht naar vrijwilligers die mee willen helpen.

Scholen doen mee.
Op vrijdag 14 maart gaan eerst de scholen uit Duiven zwerfafval ruimen. Kinderen van groep 7 en 8 (basisonderwijs) en de klassen 1 en 2 (voortgezet onderwijs) doen in het kader van Actief Burgerschap mee om zwerfvuil in de woon- en schoolomgeving op te ruimen. Scholen organiseren dit samen met de gemeente Duiven.

Actief Burgerschap houdt in dat leerlingen leren - door te ervaren in de praktijk - respect te hebben voor algemeen aanvaarde waarden en normen in onze samenleving.

Vrijwilligers gezocht
Zaterdag 15 maart ruimen inwoners, leden van (sport)verenigingen, politieke partijen, wijk- en buurtverenigingen zwerfvuil op. Er wordt nog gezocht naar vrijwilligers die willen meehelpen om zwerfvuil op te ruimen in Duiven, Groessen en Loo.

De actie duurt op zaterdag 15 maart van 9.00 uur tot 12.00 uur. We vertrekken zaterdag om 9.00 uur vanaf de gemeentewerkplaats aan de Ploenstraat.

Wilt u meedoen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de gemeente:
(0316) 279 313 of (0316) 279 314.