Ingezonden persbericht


Wegens succes herhaald:

Taxatie oud speelgoed in Kasteel Hoensbroek

Wegens het succes van de afgelopen taxatiemiddag in februari (meer dan 1.000 getaxeerde speelgoedstukken) organiseert Kasteel Hoensbroek een tweede taxatiemiddag op vrijdag 14 maart. De speelgoedtaxatie wordt georganiseerd in samenwerking met de VEOS (Vereniging voor Expositie van Oud Speelgoed) en Toy Gallery (speelgoedmuseum in Brummen). Belangstellenden zijn van 13.00 tot 16.30 uur welkom in het kasteel met allerlei soorten speelgoed uit het (verre) verleden. Dierbaar en zuinig bewaard of "per ongeluk" terruggevonden op zolder bij een verhuizing? Breng uw blikken treinen, soldaatjes, stoommachines, oude poppen en Dinky Toys mee naar de experts die u gratis meer informatie geven.

Gratis taxatie

Alle soorten oud speelgoed waarvan u zich afvraagt of en hoeveel het waard is kunt u meenemen voor een gratis taxatie. Vooroorlogse autootjes, lievelingsdieren, oude spellen, puzzels, kinderboeken, na-oorlogs Japans speelgoed en meer. Alle speelgoed heeft de belangstelling van de aanwezige experts. Waar mogelijk worden tips gegeven voor het repareren van kapot speelgoed. Aan de taxatie zijn geen kosten verbonden. U betaalt enkel de (sterk gereduceerde) entreeprijs van Kasteel Hoensbroek. Tevens kunt u de tentoonstelling "antiek speelgoed" bewonderen.

Tentoonstelling Antiek Speelgoed

In Kasteel Hoensbroek is een prachtige collectie antiek speelgoed te bewonderen. De collectie bestaat onder meer uit antieke poppen en blikken speelgoed. De expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de VEOS (Vereniging voor Expositie van Oud Speelgoed). Al het antiek speelgoed stamt van veilingen uit Duitsland, Frankrijk en Amerika. De antieke poppen stammen uit de tijdsperiode 1850 - 1920. Op de Grote Zolder van Kasteel Hoensbroek staan in vitrines antiek bewegend speelgoed. Waaronder blikken, handbeschilderd speelgoed.

Openingstijden en entree

De taxatie in Kasteel Hoensbroek vindt plaats op vrijdag 14 maart van 13.00 tot 16.30 uur. Op deze dag betaalt u slechts de sterk gereduceerde entreeprijs van E 3,95 per persoon (normaal E 6,25 per volwassene). Taxatie van het speelgoed is gratis.

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl

---- --