RTL Group

Gastrol Ruben Nicolai in 'As The World Turns'

Presentator eerste Nederland ooit in populaire soap

Wat moet je minstens een keer in je leven hebben gedaan? BNN-presentator Ruben Nicolai wilde heel graag een keer meespelen in de moeder aller soapseries, As The World Turns. Hoe hij dit heeft bewerkstelligd, is enige tijd geleden te zien geweest in het BNN-programma Try Before You Die. De aflevering van de populaire soap waarin Ruben een gastrol heeft gespeeld, is vrijdag 14 maart te zien bij RTL 8.

Het is een hele prestatie om de set van As The World Turns, dat dagelijks in Nederland gemiddeld zon 800.000 kijkers trekt, te mogen betreden. De serie is voor veel beroemde acteurs de eerste stap geweest in de film- en televisiewereld. Zo hebben Meg Ryan, Marisa Tomei, James Earl Jones en Jason Biggs ooit een rol gespeeld in de meerdere malen bekroonde soap.

Ruben Nicolai betreedt in de serie het fameuze stadje Oakdale in de hoedanigheid van barman Frank. Hij maakt zijn soapdebuut in een scène waarin Maddie en haar broer Louis een moeizaam gesprek aangaan in de bar van het Lakeview hotel, nadat ze hebben gesproken met Henry en Eve. Het moment suprême voor barman Frank moet dan nog komen, want van extra verandert Rubens rol ook nog eens in een talking extra. In een volgende scène gaat hij een conversatie aan met de vermoeide Simon Frasier die naar een drankje snakt. Barman Frank is er vervolgens getuige van hoe een broeierige ontmoeting plaatsvindt tussen Simon en een mooi uitgedoste Carly Tenney.

De opnamen van deze aflevering vonden plaats in de zomer van 2006, het jaar waarin de zender CBS het vijftigjarig bestaan van de soap uitgebreid heeft gevierd. Deze speciale jubileumafleveringen zijn uiteraard te zien geweest bij RTL, dat As The World Turns al sinds jaar en dag uitzendt.

Uitzending: As The World Turns: vrijdag 14 maart tussen 22:30 en 23:20 uur bij RTL 8.
Bij RTL 4: maandag 17 maart tussen 17:05 en 18:00 uur en dinsdag 18 maart tussen 09:05 en 09:55 uur.

Website: rtl.nl/astheworldturns

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yvonne Bos, Interne & Externe Communicatie RTL Nederland via tel. 035
- 6718938 of yvonne.bos@rtl.nl. Beeldmateriaal is verkrijgbaar via mediadocumentatie@rtl.nl