Sterrenwacht Sonnenborgh


Landelijke Sterrenkijkdagen

vrijdag 14 maart 19.00-23.00 uur
zaterdag 15 maart

Tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen is Sonnenborgh extra lang geopend. Kom ondermeer kijken naar onze maan en de ringen van Saturnus!

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 maart zijn er twee extra lange kijkavonden. Speciaal voor kinderen beginnen deze al om 19 uur. - Tuur door de sterrenkijkers naar bergen en kraters op de maan of naar de ringen van Saturnus. - Met je zelfgemaakte sterrenklok lees je voortaan de tijd (activiteit van 19 -21.00 uur v.a. 6 jaar). Of je gaat precies op de meridiaan van Utrecht staan en bepaalt met behulp van de sterren hoe laat het is.

Lezingen
Er zijn korte lezingen over verschillende sterrenkundige onderwerpen. - In de tentoonstelling IJskoude wetenschap trotseer je de elementen en ga je op poolexpeditie.

Saturnus
In de wintermaanden is de planeet Saturnus goed te zien. Op Sonnenborgh zie je hem door de telescoop, zodat ook de ringen en Titan, een van de manen van Saturnus, goed zichtbaar zijn.

bron: Peter den Hartog & Robert Wielinga - Sonnenborgh

Op zondag 16 maart is er een speciale kinderactiviteit van 12-16 uur: bouw zelf je eigen sterrenklok en probeer hem uit tijdens je poolexpeditie in de tentoonstelling IJskoude wetenschap (v.a. 6 jaar) Of maak een zonnewijzer en probeer die buiten in de zon. Ontdek nog meer over onze buurster in de Weer en Zon zaal en de lezingen om 14:00 en 15:00 uur. Bij helder weer staan verschillende telescopen op de zon gericht.

Openingstijden:
Vrijdag- en zaterdagavond 14, 15 mrt: 19-23 uur, zondag 16 mrt: 11-17 uur

Entree tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen
50 % korting: volwassenen ¤ 2,50, kinderen ¤ 1,50 (niet in combinatie met andere kortingen).