Gemeente Bolsward


Nieuws
11-03-08

Gedeputeerde legt laatste steen wijkvernieuwing Bolsward Zuid

wijkvernieuwing Zuid.jpg
Het is zover! Het was een lang en intensief project, maar de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom melden nu met gepaste trots dat de klus is geklaard. Er is de afgelopen 10 jaar veel gebeurd; uitgebreid vooronderzoek, buurtbewonersoverleg, sloop, renovatie, nieuwbouw en verbetering van de woonomgeving en infrastructuur! Dit allemaal voor een levendige en leefbare wijk. Om dit te vieren komt gedeputeerde Anita Andriesen vrijdag 14 maart a.s. naar Bolsward om de laatste steen weer op haar plek te leggen.

Samen met alle betrokkenen die aan dit project hebben meegewerkt en de buurtbewoners zal op vrijdag de 14de om 16.15 uur het officiële moment van afsluiting plaatsvinden op de binnenplaats van de voormalige Parkflat. Als geschenk aan de wijk zullen tot slot burgemeester W.Chr. Vroegindeweij en directeur Alex Bonnema van Welkom symbolisch een kado overhandigen aan een jonge inwoonster van de wijk.

We blikken 14 maart even terug op wat er allemaal is gebeurd en welke resultaten er zijn bereikt. Veel woningen zijn verkocht aan zittende of nieuwe bewoners, andere woningen zijn samengevoegd, maar ook sloop was nodig vanwege het ruimtelijke effect hiervan in de wijk. Voor de bewoners hebben al deze maatregelen heel wat met zich meegebracht. Toch is het uiteindelijke resultaat een prachtig opgeknapte, maar nog steeds authentieke volkswijk waar jong en oud, vanuit verschillende culturen, met plezier samen wonen.

feed