Gemeente Alkmaar


13 maart 2008

Tentoonstelling Alkmaar voor Alkmaar én Suriname in Stadskantoor

In de publiekshal van het Stadskantoor wordt van 14 maart tot 18 april de fototentoonstelling 'Alkmaar voor Alkmaar én Suriname' gehouden. De foto's geven een indruk van het leven in het Surinaamse dorpje Alkmaar en van Suriname in het algemeen.

In december 2006 heeft Marie van Rossen afscheid genomen als burgemeester van Alkmaar. Bij die gelegenheid heeft zij het project "Alkmaar voor Alkmaar" in Suriname, aangewezen als goed doel in plaats van afscheidscadeaus. De fototentoonstelling wordt gehouden om de Alkmaarse bevolking en het bedrijfsleven een indruk te geven van de besteding van de giften en de voortgang van het totale project. Burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar verricht op vrijdagmiddag 14 maart de officiële opening. De geëxposeerde foto's zijn gemaakt door de voorzitter van de Stichting 'Alkmaar voor Alkmaar', Maja Drenthe.

Stichting Alkmaar voor Alkmaar
In het district Commewijne, in het noorden van Suriname, ligt een dorp met de naam Alkmaar. In 1999 hebben drie Alkmaarse ambtenaren de Stichting 'Alkmaar voor Alkmaar' opgericht. De stichting zet zich in om de sobere leefomstandigheden van de 5000 inwoners, die leven van landbouw en visserij, te verbeteren. Met name om de kinderen van Alkmaar te Suriname een goede toekomst bieden. Daarom wordt er geld ingezameld voor de basisschool waar 120 leerlingen les volgen, de Legêneschool. Het streven is: een plek waar de kinderen met plezier naar toe gaan en kunnen werken aan hun toekomst. Het ingezamelde geld wordt besteed op voordracht van de leerkrachten van de school. Marie van Rossen geeft tijdens de officiële opening een toelichting op de besteding van het ingezamelde geld ter gelegenheid van haar afscheid.

voor informatie:
Petra van Vliet, tel. 072 548 8983 / 06 21217375

Noot voor de pers
De officiële opening is op vrijdag 14 maart om 16.30 uur in de pubiekshal van het Stadskantoor, Mallegatsplein 10, Alkmaar. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.


-----------------------


---- --