Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Metaaltechniek (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 13 maart 2008

------

CNV Metaaltechniek:

Vrijdag nadruk stakingen op installatietechniekbedrijven

De stakingen in de kleinmetaal concentreren zich morgen, vrijdag 14 maart, op de installatietechniek in het Zuiden van het land. Zo is er in Limburg een grote bijeenkomst in het stadion van Fortuna Sittard. En veel werknemers van Croon Installatietechniek trekken voor een grote stakingsmanifestatie naar het hoofdkantoor van het bedrijf in Rotterdam.

De manifestatie bij Croon is aan de Schiemond 22 in Rotterdam en start rond 8.00 uur 's morgens. CNV-bestuurder Cees Klaassen is daar aanwezig om de stakers te ontvangen. Werknemers van Croon Installatietechniek uit het Noorden en Oosten van het land kunnen zich ook als staker inschrijven bij het CNV-kantoor in Drachten en Apeldoorn.

In het Fortuna Sittardstadion aan de Sportcentrumlaan 6, verzamelen zich (ook rond 8.00 uur 's ochtends) werknemers van de installatiebedrijven: GTI, Imtech, Hertel en Spie, daar zal CNV-bestuurder Ron Smeets de stakers ontvangen.

Vandaag staakten voor het eerst in 40 jaar de werknemers van het Corus Service Centre Maastricht. Dat geldt ook voor de bedrijven Amo en Unica in Groningen. Verder is er gestaakt bij Visser & Smit-Hanab in Heemskerk (West Nederland).