Donderdag 13 maart 2008
Deze week in FEM Business (week 11, vanaf vrijdag 14 maart in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Sonja Bakker BV
De dieetgoeroe kan voedingsmiddelen maken en breken Haar lijntips hebben een enorme impact. Een klein voorbeeld: voor Sonja Bakker haar eerste boek op de markt bracht, was de markt voor eierkoeken op sterven na dood. Inmiddels is de productie verveertienvoudigd. Sonja Bakker, die zichzelf graag ziet als een eenvoudige West-Friese gewichtsconsulente, kan producten maken en breken.

Het inflatiespook is terug!
De oplopende inflatie wordt ht probleem van het komende decennium. Overal in de wereld lopen de prijzen op. Brandstof en voedsel worden snel duurder. Het lijkt erop dat de globalisering, die de inflatie jarenlang in toom hielp houden, haar dempende werking heeft verloren. Wat is er aan de hand? En vooral: kunnen we er nog iets aan doen?

TNT-topman: 'Aandeelhouder bij mij niet op nummer 1' Peter Bakker heeft slecht nieuws voor de aandeelhouders van postbedrijf TNT. Zij komen bij hem niet op de eerste plaats. 'Mensen die zeggen dat shareholders leidend zijn, dat we zolang we goed voor de aandeelhouders zorgen geld hebben om goed te zijn voor onze mensen, keren de volgorde om.' Maar handelt hij daar ook naar?

De subprimecrisis is nog lang niet voorbij
Het einde van de kredietcrisis is voorlopig niet in zicht. De forse problemen op de Amerikaanse huizenmarkt waren pas het begin, waarschuwt de Amerikaanse hoogleraar economie Nouriel Roubini. Hij schetst een doemscenario waarin de wereld langzaam - maar zeker - afstevent op een financiële meltdown.

Verder in FEM Business:

â- Ton Westendorp neemt na 23 jaar afscheid van Nedap â- Waarom investeren farmaconcerns niet meer in antibiotica? â- Seismologisch onderzoeksbureau Fugro gaat het voor de wind â- Sigarenhuis Hajenius wil een mekka voor de sigarenliefhebber zijn â- De Nano is een regelrechte ramp voor India.

Informatie: Arne van der Wal 06-22313718 of Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)